כנגד בעלי תאגיד הקוסמטיקה הוגשו תביעות חוב בסך כ-15.7 מיליון שקל. התקבלה הצעתו לפרוע כשליש מהסכום באמצעות מכירת העסק ונכסי נדל"ן
בית משפט השלום בתל אביב אישר לאחרונה הסדר נושים לבעלי מותג מוצרי הטיפוח והשיער "La Beute", סטיב בן-חמו, כנגדו הוגשו תביעות חוב בסך כ-15,739,303 שקל. השופטת שרון הינדה אישרה את הצעתו לפרוע 3,646,010 שקלים בין היתר מתמורת מכר המותג וחלקו בדירה בירושלים, ו-1,820,000 שקלים נוספים באמצעות ויתור על דירה באילת.
לא מדובר בהצעת ההסדר הראשונה מטעמו של בן-חמו: בעבר הציע לשלם לנושיו, אחד מהם אביו, 2,200,000 שקלים באמצעות מכירת המותג שבבעלותו, ו-300,000 נוספים ממענקי "חרבות ברזל" שהתקבלו ועוקלו בהוצאה לפועל. אלא שהנושים התנגדו ובהמשך, תוך שיתוף פעולה קדחתני עם מנהלת ההסדר, עלתה הצעתו המשופרת.
בהתאם להצעה זו, יפרע החייב 3,646,010 שקלים לטובת נושיו במתכונת הבאה: 2,860,000 שקלים מתמורת מכר מותג היופי שבבעלותו, 530,000 שקלים מחלקו בדירה בירושלים (בהסכמת גרושתו, הבעלים הנוסף, למכור אותה), 65,000 שקלים מזכויות פנסיוניות לא מוגנות, 60,000 שקלים שישלם בעצמו - והכול בתוספת 131,010 שקלים שכבר נצברו בקופת הנשייה.
עוד כללה ההצעה המחאת זכויות תביעה של בן-חמו כנגד צדדים שלישים, ככל שקיימות, למנהלת ההסדר, והפחתת 1,820,000 שקלים מתביעת החוב של אביו בדמות ויתורו על דירה באילת לטובתו - כך שבסך הכול הוצע "להיפרד" מנכסים בשווי 5,466,010 שקלים (בנוסף לזכויות התביעה).
הממונה על חדלות פירעון ומנהלת ההסדר תמכו בהצעה המשופרת והציעו לקבלה, מאחר שלשיטתם היא מיטיבה עם הנושים ועדיפה מבחינתם על-פני הליך חדלות פירעון. אומנם הוגשו להצעה התנגדויות מצד חלק מהנושים, אך נטען שהן לאקוניות ואינן מפורטות. אשר לנושים שלא הביעו עמדה - נטען שיש להתייחס אליהם כמי שהסירו התנגדותם, או נמנעו מלכתחילה מלהצביע.
הצעה מיטיבה
השופטת הינדה קבעה כי גם בהנחה שלא קיים להצעה המשופרת הרוב הדרוש בקרב הנושים, היא רואה לנכון לאשר אותה בהתאם לסעיף 87 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי. לפי אותו סעיף, בית המשפט רשאי לאשר הצעה לתוכנית שיקום כלכלי גם בהיעדר הרוב הדרוש, אם שוכנע שהיא "הוגנת וצודקת".
"התרשמתי כי הצעת ההסדר מיטיבה עם הנושים נוכח המקורות המוצעים בה, אשר סביר להניח שלא יעמדו לרשות הנושים בהליך חדלות פירעון, וכן לאור ויתור האב על מחצית תביעת החוב כלפיו וויתור הגרושה על חלק מזכויותיה - ויתורים שנטען כי לא יתקבלו בהליך חדלות פירעון. כפועל יוצא מכך נראה כי התמורה שתתקבל במסגרת הסדר הנושים עולה על התמורה שהייתה מתקבלת במסגרת הליך חדלות פירעון", נכתב בפסק הדין.
בתוך כך הסכימה השופטת לטענת מנהלת ההסדר, כי מרבית הנושים שהביעו התנגדות כלל לא נימקו אותה, ואף לא הציגו עמדה ממשית מטעמם בתגובה לבקשת אישור ההסדר בהתאם לסעיף 87 לחוק. במסגרת זו הובהר שלמעט שניים, כלל הנושים שסירבו לבצעה לא טרחו להתייצב לדיון על מנת לבסס את עמדתם. "אני סבורה כי היעדר ההנמקה מצדיק אישור ההסדר", כתבה.
לפיכך השופטת הורתה על אימוץ הסדר הנושים המוצע, תוך שהבהירה כי אישורו ומתן הפטר על-פיו מותנה בעמידתו של החייב בתנאי התשלום כסדרם ובמלואם, ובשיתוף פעולה מלא שלו עם מנהלת ההסדר לצורך מימוש זכויות התביעה כנגד צדדים שלישיים, לטובת השאת התמורה לנושים.
עו"ד חופית סיון
עוסק/ת ב-
חדלות פירעון
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.