אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מקרקעין ונדל"ן >> מוצא אחרון: 500 ש' על כל יום שהשכנה לא מתקנת את בעיית הרטיבות

מוצא אחרון: 500 ש' על כל יום שהשכנה לא מתקנת את בעיית הרטיבות

מאת: עו"ד מורן בן יצחק | תאריך פרסום : 09/05/2017 16:19:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Andriy Popov, 123rf.com

מה אמור לעשות בעל דירה, שדירתו התמלאה בכתמי עובש ורטיבות עקב בעיות בצנרת של השכנה, אם השכנה מסרבת לבצע תיקונים על אף שהמפקח הוציא נגדה פסק דין?

בית משפט השלום בנצרת קבע בשבוע שעבר כי דיירת שמסרבת לתקן בעיית רטיבות בביתה על אף הוראה מפורשת של המפקח על המקרקעין, מבזה את בית המשפט ואם לא תתקן את המצב בתוך 45 ימים היא תיקנס ב-500 שקל על כל יום שבו היא ממשיכה כך.

אחד הפתרונות האפשריים במקרה שבו שכן מסרב לבצע תיקונים בדירתו אף שהם גורמים לנזקים משמעותיים בדירתך, היא לפנות למפקח על המקרקעין שתפקידו להכריע בסכסוכי שכנים. מדובר בתהליך מהיר יחסית של חודשים ספורים בלבד. אבל מה קורה אם המפקח נענה לתביעתך ומחייב את השכן בתיקונים אך הוא לא ממלא אחר הוראותיו?

במקרה של בעל דירה בבית משותף בנצרת עלית, לא הייתה לו ברירה אלא לפנות לבית המשפט בבקשה לפי פקודת ביזיון בית המשפט. מדובר בהליך שמאפשר להטיל סנקציות על מי שהפר הוראה של פסק דין על מנת להניע אותו לפעולה.

ידידנו מנצרת עבר בדיוק בדרך הזו: בשנה שעברה הוא פנה למפקח על המקרקעין והסביר לו את המצב. המפקח מינה מומחה שביקר בשתי הדירות ומצא כי בדירת המבקש יש נזקי רטיבות משמעותיים שנובעים משלושה מוקדים בדירת השכנה: חדר האמבטיה, המרפסת והמטבח. המומחה אף פירט כיצד לטעמו יש לתקן את הליקויים ומהי עלותם.

בספטמבר 2016 הוציא המפקח פסק דין שחייב את השכנה לבצע את כל התיקונים שפירט המומחה, תחת פיקוחו ואף לשאת בעלויות תיקון הנזקים בדירת השכן. אך מאחר שהשכנה לא שמעה להוראותיו, בינואר 2017 כבר הגיש השכן בקשת ביזיון בבית משפט השלום בנצרת. בתוך 4 חודשים בלבד, הוציאה השופטת עינב גולומב פסק דין נחרץ.

עדיף לשתף פעולה

בתשובתה לבקשת הביזיון, טענה השכנה שהיא ביצעה את התיקונים באמצעות בנה, אך לא תחת פיקוחו של המומחה. כלומר, בניגוד להוראותיו המפורשות של המפקח.

השופטת גולומב הורתה לה להזמין את המומחה לדירתה על מנת שיבדוק האם התיקונים עומדים בהוראותיו, אך ממצאיו היו שליליים: הוא אמנם אישר כי בוצעו בדירה תיקונים, אך הוא אינו יודע מה טיבם ובכל מקרה המטבח לא תוקן כמו שצריך ואחוזי הלחות בדירתו של המבקש מעידים על כך שעדיין ישנם מים כלואים תחת המרצפות, שבתוך שנתיים עשויים לחלחל לדירת המבקש ולגרום לנזקים נוספים.

השופטת אכן התרשמה לרעה מתמונות עדכניות מדירתו של המבקש וקבעה כי נזקי הרטיבות והעובש "ממשיים וקשים". היא ציינה כי בעצם, לאחר שניתן פסק הדין של המפקח, לא נותרה בידי המבקש שום דרך חוקית אחרת לכפות על השכנה לבצע את התיקונים כראוי, למעט בקשת הביזיון.

משכך, השופטת קיבלה את הבקשה וקבעה כי אם בתוך 45 ימים לא תבצע השכנה את מלוא התיקונים תחת פיקוחו של המומחה, היא תיקנס ב-500 שקל על כל יום של איחור.

מלבד ההוצאות שחויבה בהן השכנה בהליך מול המפקח, היא חויבה ב-1,500 שקל על הוצאות ההליך הנוכחי. נראה, שלו מלכתחילה הייתה פועלת בשיתוף פעולה עם המבקש, היא הייתה יוצאת בזול.

  • שמות באי הכוח לא צוינו בפסק הדין
עו"ד מורן בן יצחק עוסק/ת ב- מקרקעין ונדל"ן
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום מקרקעין ונדל"ן באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום מקרקעין ונדל"ן

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ