אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> להתגרש בטוב: 10 סיבות להיפרד בלי לריב

להתגרש בטוב: 10 סיבות להיפרד בלי לריב

מאת: עו"ד קרול אקער | תאריך פרסום : 08/02/2023 12:29:00 | גרסת הדפסה

עו״ד קרול אקער (צילום: פוטו רויאל דיגיטל, אילוסטרציה: Headway, Unsplash)

שיעור הגירושין בעולם המערבי, וגם בישראל, הולך ועולה. לגירושין בהליך גישור בהסכמה יש יתרונות משמעותיים על פני החלופה של בתי משפט

ברור לכולם שזוג שמחליט מאהבה לקשור את עצמו אחד לשני חושב שזה ימשך לנצח. אך החיים הם לא אגדה, ולעיתים (ובתקופה האחרונה זה קורה לעיתים תכופות יותר) קורה שזוגות שקשרו את גורלם זה עם זה ואף גידלו ילדים משותפים ביחד לאורך שנים מוצאים את עצמם בפרשת דרכים חדשה.

כאשר מגיעים למצב שבו לא נשארת ברירה ואין מנוס מפירוק התא המשפחתי מומלץ ביותר לפנות להליך המשפטי בחשיבה כוללת על כל המשתמע מכך. לבחירה בהליך גישור (כאשר אין מניעה לכך) ולניהול הליך גירושין בהסכמה יש יתרונות רבים ואמנה להלן 10 מהם:

  1. בריא ללב ולעצבים

בלי להיות רופאים אנחנו יודעים שלא מומלץ לחיות בסביבה לחוצה וחונקת שכן הדבר עלול להשפיע על בריאות הגוף והנפש. כאשר זוג נמצא בהליך פרידה היחסים מתוחים מטבעם והמצב עלול להיות נפיץ מכל הבחינות ולהשפיע לרעה על הבריאות הכללית שלהם. לכן מומלץ לזוג לפנות להליך גישור אשר יוביל אותו ברוב המקרים להסכמה.

  1. לטובת הילדים

לרוב, לבני הזוג המבקשים להיפרד ולהתחיל בדרך חדשה יש ילדים, צעירים יותר או פחות אך עדיין ילדים שסופגים את כל הלך הרוח של בני הבית. חשוב, גם לטובת הילדים לנסות לפנות להליך גישור ולסיים את הפרשה בטוב, בהסכמה.

  1. חיסכון כספי

תא משפחתי באופן כללי עובד קשה לפרנסתו. בני הזוג עמלים שניהם כדי להביא לחם הביתה לרווחת בני הבית. הליך גישור מוביל את בני הזוג להגיע להסכמות בהרבה פחות הוצאות מאשר הליך משפטי המתנהל בבית המשפט. 

  1. שלוות נפש

ישנה אמרה נכונה שאומרת: "כשנכנסים לבית משפט לא יודעים איך נצא ממנו". בסופו של דבר מי שמחליט בבית המשפט הוא השופט/ת, לעומת ניהול הליך גישור שמאפשר לצדדים להגיע בעצמם להסכמות ולקבוע איך הם מתכננים את החלוקה ביניהם.

  1. חבל על הזמן

הליך גירושין בבית דין או בבית משפט יכול להימשך בממוצע שנתיים-שלוש. יש השפעות רבות שגורמות לכך שההליך יהיה ארוך. קביעת מועדי דיון מתנהלים לפי יומן בית המשפט ולא כפי שבני הזוג מבקשים, לרוב בשעות הבוקר ועל חשבון זמן עבודה. צריך להביא בחשבון פגישות עם מומחים, שמאים, עובדים סוציאליים לצורך הכנת חוות דעת/תסקיר וכו'. לכן, במידת האפשר, כדאי מאוד לנהל את ההליך מחוץ לכותלי בית המשפט ולהגיע להסכמות.

  1. הקשר עם בני המשפחה ישמר

כאשר מתגלה קרע בין בני זוג לא מן הנמנע שבני המשפחה הקרובה (סבים, סבתות, דודים, דודות) יקחו צד וכתוצאה מכך המחלוקת מתעצמת כמו כדור שלג. ניתן להקטין את עוצמת המשבר אם בני הזוג יקחו את המושכות ויחליטו שהם מגיעים להסכמות כדי לסיים את הפרק הזה ביניהם, וכך יהיו מוכנים לפרק הבא בחיים מבלי לפרק את בני המשפחה הקרובה יותר לחלקים.

  1. הזוגיות הבאה (פרק ב' וכו') תהיה יותר נינוחה

זכרו: התחלת זוגיות חדשה בבוא העת היא אפשרות ממשית. ידוע כי הליך פרידה וגירושין מחליש את הצדדים בעקבות כאב הלב שנגרם להם על כל השנים ביחד ועל פירוק המשפחה. עם זאת, במידה והליך הפרידה נעשה בגישור ובהסכמה תהליך ההתאוששות של הצדדים אמור להיות יותר קצר וילווה בפחות מתח וכאב מה שיאפשר חיבור מהיר לזוגיות החדשה.

  1. חיזוק הקשר עם הילדים

הילדים הם בני המשפחה הקרובים ביותר לבני הזוג. בהליך גירושין הילדים הם הראשונים שנפגעים חוץ מההורים עצמם. ילדים הם רגישים וגם אם לא מדברים על עוצמות הכאב שלהם הם חשים אותו. לכן, כאשר זוג מחליט כי אין מנוס וצריך להיפרד כדאי לו לעשות זאת בהסכמה ולו רק לטובת הילדים ולמען חיזוק הקשר עמם. ללא ספק הילדים יעריכו מאוד את היכולת של הוריהם לחסוך מהם את התקופה הארוכה, המתוחה ורוויית הכעסים.

  1. השתתפות באירועים משפחתיים עתידיים

באירועים ובשמחות של ילדיכם אין ספק שהאווירה תהיה נינוחה ושמחה יותר כאשר הליך הגירושין נעשה בהבנה ובהסכמה. כשבני הזוג שנפרדו יגיעו לאירוע להשתתף בשמחה משפחתית זו או אחרת לאחר פרידה שכזו ולא לאחר מלחמת התשה קשה, זה יראה וירגיש אחרת. 

  1. המלצה לייעוץ אישי/זוגי

מומלץ תמיד לפנות להליך של שלום בית ולנסות לשקם את הקשר הישן ביחד עם מטפל/ת אישי/ת או זוגי/ת. לחשוב חיובי ולדעת שגם אם הטיפול לא עזר במערכת הזוגית הזאת הוא יעזור לבניית המערכת הזוגית הבאה.

במקרה זה, חשוב לזכור שניתן לערוך הסכם שלום בית ולחילופין גירושין ובמידה שלא תצליחו לגשר על הפערים לפחות תוכלו לומר שעשיתם הכל כדי שזה יצליח.

* עו״ד ומגשרת קרול אקער עוסקת בדיני משפחה

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
מה יעלה בגורל המטבעות הווירטואליים אחרי מות בעליהם?
עו״ד ראובן גוברין (צילום: דן בן ארי)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ