אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני חברות >> כוחה של כספת: שותפו של הבעל המנוח ישלם לאלמנה כמיליון שקל

כוחה של כספת: שותפו של הבעל המנוח ישלם לאלמנה כמיליון שקל

מאת: PsakDin | תאריך פרסום : 09/04/2014 13:52:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין ארנון נ' ג'י. אס. הייטס תעשיות בטיחות בע"מ ואח'

העקשנות משתלמת: שני שותפים הקימו שותפות. לאחר שאחד השותפים נפטר, ביקשה אלמנתו לקבל את כספי בעלה המנוח, שהוביל את השותפות להצלחה בינלאומית מסחררת, אך נתקלה בהתנערות מוחלטת מצד שותפו. בתום הליך משפטי סבוך הכריע ביהמ"ש: האישה זכאית למחצית ההכנסות. בסך הכל תקבל האלמנה למעלה ממיליון שקל.

בינואר 2006 הקימו שני שותפים שותפות שעסקה בשיווק, ייבוא והפצה של כספות. השותפות פעלה בארה"ב, ובין היתר התקשרה עם חברות שונות, ביניהן חברת בר-טק, המספקת מיני- ברים למלון "ונישיאן" בלאס וגאס, שבבעלות שלדון אידלסון.

לימים, טענו השותפים כי בר-טק הפרה את ההסכם עם חברתם, והגישו נגדה תביעה. בתום הליכים משפטיים שהתנהלו בארה"ב, ניתן באוגוסט 2010 פסק דין, המורה לבר-טק לשלם לחברה הישראלית כמיליון דולר.

אלא שלמרבה הצער, ובעוד ההליכים המשפטיים מתנהלים, אחד השותפים הלך לעולמו. אלמנתו, שביקשה לממש את צוואתו, נתקלה בקשיים, לטענתה משום ששותפו של בעלה המנוח השתלט על נכסי השותפות. משכך, היא הגישה נגד השותף והחברות שבבעלותו תביעה לביהמ"ש המחוזי בלוד. בתביעה, שהוגשה באמצעות עוה"ד אמיר אלטשולר וסטיב גרוס, היא דרשה כספים, שלטענתה מגיעים לה מכוח הפעילות העסקית של בעלה המנוח בשותפות.

עמדת ההגנה, שיוצגה בידי עוה"ד רמי בלומנפלד ורותם שור הייתה, שהשותפות בין המנוח לחברו התפרקה עוד טרם פטירתו, וממילא הסתכמה רק בהפצת הכספות. עוד נטען, כי למנוח לא היו כל זכויות בחברות הנוספות של שותפו, ולכן אלמנתו אינה זכאית לדבר.

עוד הוסיפו הנתבעים, כי המנוח משך את כל הסכומים שעמדו לזכותו, לרבות כספים עתידיים, ועל פי פסק הדין האמריקאי, הזכות לכספי הפיצוי היא לשתי החברות שבבעלות השותף. בנוסף, הגישו הנתבעים תביעה נגדית, בה טענו כי האלמנה חייבת להם קרוב למיליון שקל, עבור הוצאות התביעה בארה"ב ולכיסוי הלוואה שנטל המנוח משותפו לאחר שנקלע לקשיים כלכליים.

התובעת, שהכחישה את טענות הנתבעים, טענה כי הוצאות התביעה בארה"ב שולמו מכספי הזכייה, ובכל מקרה התביעה כבר התיישנה.

זכאית להכנסות החברה המשותפת

השופטת ורדה פלאוט קבעה, כי גם לאחר שהמנוח נפטר, המשיך שותפו לשווק את הכספות בהצלחה, הרבה בזכות פעילות המנוח בחייו. משכך, פסקה השופטת, כי התובעת אמנם לא זכאית לזכויות ולרווחים של החברות שבבעלותו הבלעדית של השותף, אולם אין ספק שהיא זכאית לחלקו של בעלה המנוח בהכנסות השותפות.

השופטת הוסיפה וקבעה, כי מהראיות שהוצגו בפניה עולה כי המנוח ושותפו הסכימו מלכתחילה לחלוק בכספי הזכייה של התביעה בארה"ב ובהוצאותיה. משכך, קבעה כי התובעת זכאית למחצית כספי הזכייה, בקיזוז הוצאות התביעה.

לבסוף, ובהתייחס לתביעה הנגדית, קבעה השופטת, כי הנתבעים כשלו מלהוכיח כי המנוח נטל מהם איזושהי הלוואה.

משכך, השופטת חייבה את הנתבעים לשלם לתובעת 1,068,974 שקלים. לא נפסקו הוצאות.

ב"כ הנתבעים סירב להגיב לבקשת מערכת פסקדין.

לפסק הדין בעניין ארנון נ' ג'י. אס. הייטס תעשיות בטיחות בע"מ ואח'

למדור: דיני תאגידים

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני חברות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני חברות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ