אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> הוצאה לפועל >> חייב הוצל"פ יוכל לצאת לחו"ל: אין חשש שיברח מהארץ

חייב הוצל"פ יוכל לצאת לחו"ל: אין חשש שיברח מהארץ

מאת: עו"ד רפי בוקר | תאריך פרסום : 17/01/2018 08:42:00 | גרסת הדפסה

עו"ד, חייב הוצל"פ יוכל לצאת לחו"ל: אין חשש שיברח מהארץעו"ד רפי בוקר צלם: חן מיכה [אילוסטרציה חיצונית: convisum www.123rf.com ]

במסגרת הליכי הוצאה לפועל נגד חברת בנייה הוציאה הזוכה צו עיכוב יציאה מהארץ נגד בעל החברה בטענה שהוא מתכוון לברוח מהארץ למאהבת שלו באוקראינה. כיצד הוא הצליח לבטלו?

בית משפט השלום בבאר שבע ביטל צו עיכוב יציאה מהארץ שניתן נגד בעל חברת בנייה במסגרת הליך הוצאה לפועל שנפתח נגד החברה. הזוכה שפתחה את התיק טענה כי היא יודעת שהחייב מתכוון לברוח מישראל לאוקראינה – שם יש לו דירה ומאהבת – אך הרשם הבכיר, אורי הדר לא מצא תימוכין לטענה הזו והבהיר כי פגיעה בחופש התנועה של חייב תיעשה רק כשיש חשש מובהק לבריחה מהארץ והתחמקות מחובות.

הזוכה – חברת כוח אדם שסיפקה עובדים לחברת הבנייה – פתחה בשנה שעברה את תיק ההוצאה לפועל משום ששיק על סך רבע מיליון שקל שמסרה לה חברת הבנייה חזר ללא כיסוי.

במסגרת ההליכים היא הצליחה להוציא נגד בעל חברת הבנייה – שלטענתה חתום כערב אישי על גבי השיק –צו עיכוב יציאה מהארץ למשך שנה שלמה, בין היתר על סמך טענתה כי יש חשש ממשי שיברח מהארץ משום שהוא חייב מאות אלפי שקלים לנושים שונים.

בעל חברת הבנייה הגיש בקשה בבית המשפט לביטול הצו הדרקוני בטענה שהוא לא ערב לשיק כיוון שמעולם לא חתם עליו, ולא ניתן להוציא נגדו צו על חוב ששייך לחברה.

מכל מקום, הוא הוסיף כי למרות מה שנציגי הזוכה חושבים הוא אינו מתכוון לעזוב את ישראל, וכי אשתו נמצאת בהריון מתקדם, דבר שבהחלט קושר אותו לארץ.

איפה הראיות?

אולם הזוכה דרשה להשאיר את הצו על כנו וטענה כי היא יודעת שהחייב מתכוון לעבור לאוקראינה – שם יש לו דירה ואפילו מאהבת. לדברי הנציג שלה החייב אף התוודה בפניו שאין לו מה לחפש כאן והוא מתכנן לעזוב. לגבי השיק, טען אותו נציג כי החייב חתם עליו לנגד עיניו.

ואולם, הרשם הדר לא קיבל את טענות הזוכה מאחר שזו לא טרחה להניח להן תשתית עובדתית בסיסית, למשל באמצעות חוות דעת גרפולוגית שתוכיח שהחתימה כן שייכת לחייב או באמצעות מסמכים המעידים על קיומה של דירה בחו"ל.

הרשם אף דחה את הטענות לגבי המאהבת והווידוי של החייב – שהועלו לראשונה במסגרת הדיון בבקשה לביטול הצו. נציג הזוכה טען אמנם כי הוא "שכח" בזמנו את הווידוי וחשש להכניס את הטענה על המאהבת כי "יש דברים שלא כותבים בתצהיר", אך הרשם לא קיבל זאת.

הוא הסביר כי מאחר שמדובר בשתי טענות הנמצאות בליבה של הבקשה לעיכוב יציאה מהארץ – אחת היוצרת זיקה לעזיבת ישראל ואחת שלכאורה מוכיחה אותה – שתיהן היו חייבות להופיע בתצהיר הראשון שצורף לבקשה, וקשה לו להאמין שטענות כה מהותיות היו נשכחות מלב הזוכה לו היה להן בסיס.

בסופו של יום, הרשם קבע כי פגיעה כה קשה בזכות התנועה של המבקש – המעוגנת בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו – מחייבת ראיה משמעותית וחזקה, ומשלא הובאה בפניו אחת כזו – הרי שהצו מבוטל.

  • ב"כ חברת כוח אדם: עו"ד הוצאה לפועל חי ישראל בן חיים
  • ב"כ חברת הבנייה ובעליה: לא צויין 
עו"ד רפי בוקר עוסק/ת ב- הוצאה לפועל
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום הוצאה לפועל באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום הוצאה לפועל

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ