אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חדלות פירעון >> חזון אחרית הקורונה – מדינה בפשיטת רגל

חזון אחרית הקורונה – מדינה בפשיטת רגל

מאת: עו"ד מירית מועלם | תאריך פרסום : 02/04/2020 12:29:00 | גרסת הדפסה

עו"ד מירית מועלם | צילום: שמרית קרמר

בעתיד הלא רחוק נצא מהבתים אל החורבות הכלכליות שהמגפה תותיר אחריה. כך תנצלו את המצב לטובתכם

פשיטת רגל, או בשמה העדכני – חדלות פירעון, נתפסת בעיני רבים כאקט קיצוני שמביא אדם לנקודת אל חזור. אלא פושטי רגל בעבר ובהווה יעידו כי לא רק שניתן בהחלט לחזור מהנקודה הזו,  לעיתים אפילו מדובר במסלול חזור הלוך ושוב.

בעתיד הלא רחוק, כשהקשת בענן תפציע והציפורים יצייצו, יצאו בני האדם לחורבות שתותיר אחריה הקורונה. עסקים ואנשים רבים עומדים כעת המומים ומשתאים לנוכח מגפת הקורונה שמשתלטת על פני כדור הארץ, אך זה בדיוק הזמן לחשב מסלול מחדש ולנצל את הקיפאון.

יש עסקים שכבר בשלב זה מפרפרים את פרפורי הגסיסה האחרונים שלהם, וכפי שבמדינת ישראל אין די מכונות הנשמה, כך חסרות גם "מכונות הנשמה כלכליות" לעסקים ולמשקי בית.

לעיתים, נטילת הלוואה נוספת שתיתן חמצן לעסק היא צעד שגוי. ייתכן אמנם שהלוואה תאפשר עוד מספר חודשים של גלגול תזרימי, אלא שזו תהיה מהלומה קשה וסופית לעסק הגוסס, תביא אותו לחידלון סופי. אז מה עושים?

הקפיאו הוצאות

זה הזמן להקפיא תשלומים. יש תשלומים שמיותר לשלם. כמו כן, תיעדוף תשלום לגורם כזה או אחר יוביל לבזבוז משאבים יקרים. הוא לא באמת יציל את העסק, ועלול להיחשב בבוא העת כהעדפת נושים פסולה.

הקפיאו משכנתאות, בלמו הלוואות, חתכו בהוצאות ותכננו תזרים צפוי לשלושה חודשים קדימה.

נהלו משא ומתן כבר עכשיו

גם אם לא "פוליטקלי קורקט" לומר זאת, זו העת לנהל משא ומתן עם ספקים, נושים, וחברות שלהם חייבים כספים. השוק בקיפאון, לא ניתן לפתוח בהליכי הוצאה לפועל, הבנקים לא יכריזו על לקוח כמוגבל אף אם שיקים שמסר לא יכובדו ויחזרו, עיקולים לא יוטלו בלשכת ההוצאה לפועל, ואף לעיתים יבוטלו בשל המצב.

אל תחכו לסוף המשבר. נהלו עכשיו משא ומתן, חתכו בחובות ובתשלומים, ובקשו פריסת תשלומים שייתכן שלא הייתם מקבלים אלמלא הקורונה.

שקלתם פשיטת רגל לפני המשבר? הקורונה יכולה להושיע

ייתכן שהקורונה היא דווקא המושיע עסקים ואנשים ששקלו פשיטת רגל עוד לפני המשבר. כאמור, יש לא מעט עסקים ומשקי בית שהיו על סף פשיטת רגל בימים טרום הקורונה, אלא שעתה לא ניתן לפתוח נגדם בהליכים חדשים או לעקל כספים. חלק מהחיובים מוקפאים, המיסים נדחים, ניתנות הלוואות בערבות מדינה בתנאים מסוימים, הבנקים מתגמשים, ולכן עכשיו זו הזדמנות לבחון הסדרים מול הנושים ולמעשה לצאת בשן ועין מפתיחת הליך חדלות פירעון.

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי נכנס לתוקף בחודש ספטמבר 2019 ושינה כמעט לחלוטין את הליכי פשיטת הרגל הנהוגים במדינה. אדם שנכנס להליך חדלות פירעון ישלם צו תשלומים אחד לנושים ולאחר תקופה שלא תעלה על 48 חודשים יינתן לו הפטר, מה שאומר שחובותיו יימחקו אף אם לא שולמו במלואם.

החוק שם לו למטרה ראשונה להביא לשיקומו הכלכלי של היחיד ולקדמו במרקם החיים הכלכליים. אין ספק כי במציאות החדשה שלאחר הקורונה, יצטרכו בתי המשפט לנהוג בסלחנות יתרה למצבים של חדלות פירעון, ובכלל עולה השאלה האם לא יהיה זה נכון כחלק ממתן הקלות לקבוע תקנות אשר יקלו על אלו שייכנסו בשערי הליך חדלות פירעון בשל הקורונה.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חדלות פירעון באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חדלות פירעון
פושט רגל? כך תגן על הדירה שלך
עו"ד מיכל שחר | צילום: IF PRODUCTION

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ