חובת גילוי מידע לאשה אודות עקרות בעלה

מאת: אורנית אבני-גורטלר, עו"ד | :

א 67302/98, פלונית נגד בית חולים אסף הרופא

בעלה של התובעת לקה במחלה אורולוגית בזמן שירותו הצבאי, אשר כתוצאה ממנה נותר נטול כושר הפרייה. אשתו, התובעת, הגישה תביעה כספית כנגד ביה"ח, וטענה כי הרופאים הפרו את חובתם החוקית ליתן לבעל מידע מלא על עובדת עקרותו, מה שהוביל לכך שהבעל הפר את חובתו כלפיה. התובעת טוענת כי לו הייתה מודעת לבעיית הפריון של בעלה, הייתה נמנעת מהעמקת הקשר עימו ואף לא באה עימו בברית הנישואין.

השופט מרדכי בן חיים, מביהמ"ש השלום בת"א, דחה את התביעה, וקבע כי בעצם העובדה שהבעל נמנע מלחלוק עם התובעת את חששו בדבר מצבו , יש כדי לערער על עצם הרצף הדרוש שבין מעשה או מחדל רשלני מזה ובין גרימת הנזק מזה.

השופט קבע, כי הנתבעים לא הפרו את חובת הזהירות כלפי התובעת. בין הרופא למטופל קיימת זיקה הדוקה ביותר לנוכח ההשלכות מרחיקות הלכת שעשויות להיות לטיפול על חייו ובריאותו של החולה, אולם מימד כזה של זיקה הדוקה ומיוחדת נעדר מיחסי "השכנות" שבין הנתבעים לתובעת.

כן דחה השופט את טענתה של התובעת לפיצוי מכח הסתמכות על הלכת אלסוחה, לפיה אפשר שתיווצר חובת זהירות ואחריות לפיצוי בין מזיק לבין צד שלישי שאינו הנפגע העיקרי, וזאת משום שלא התקיימו בתובעת התנאים של הוכחת נזק נפשי מהותי וקשה לנפגע המשני, וקירבה במקום ובזמן לאירוע המזיק.

א 67302/98, פלונית נגד בית חולים אסף הרופא

למדור נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך