אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני עבודה >> חברת אבטחה תפצה עובד ניקיון בכ-400,000 שקל

חברת אבטחה תפצה עובד ניקיון בכ-400,000 שקל

מאת: עו"ד שי אבני | תאריך פרסום : 27/07/2016 15:17:00 | גרסת הדפסה

צילום: Andriy Popov , www.123rf.com

תביעה של עובד חברת השמירה "יסעור אבטחה" העלתה תמונה קשה על פגיעה בזכויות. העובד הועסק בעבודות ניקיון במתקן שב"ס עד שלקה בלבו במרץ 2013. רק אז הוא גילה שכספי הפנסיה שצבר לא תאמו את שכרו, מה שפגע משמעותית בקצבת הנכות שלו.

התובע החל לעבוד בחברת "יסעור שירותי אבטחה" במאי 2011, והוצב לעבוד באתר השייך לשב"ס כמפקח עבודות ניקיון וגינון.

לייעוץ בתחום: 

עורך דין עבודה

במרץ 2013 הסתיימה עבודתו בעקבות ניתוח מעקפים שעבר והתדרדרות מצבו הרפואי. בהמשך אותה שנה הגיש העובד תביעה כנגד החברה בבית הדין לעבודה בתל אביב.

לדבריו, הוא הועסק בימים א'-ו' ושולמה לו משכורת חודשית קבועה של כ-7,000 שקל אך ההפרשות לפנסיה וחישוב הזכויות הסוציאליות נעשו בחסר, על בסיס שכר של 4,300 בלבד.

התובע טען כי בשל כך פנסיית הנכות שהוא מקבל נמוכה משמעותית מהסכום המגיע לו לפי משכורתו האמיתית. לטענתו, הפסדיו מגיעים לכ-300,000 שקל.

עוד לדבריו, הוא פוטר מעבודתו בשל מצבו הרפואי ולכן הוא זכאי לקבל פיצויי פיטורים ודמי הודעה מוקדמת.

התובע דרש גם פיצוי על פדיון ימי חופשה, דמי הבראה ושעות נוספות. עוד נטען כי הנתבעת לא מסרה לו מסמך המפרט את תנאי עבודתו וכי תלושי השכר לא היו מפורטים. 

לטענת הנתבעת, משכורתו של התובע הייתה 4,300 שקל ורק מדי פעם שולם לו רכיב בשם "הפרש מתקן" בסכום של 2,400 שקל עבור עבודה בימי שישי. לדבריה, היא לא הייתה חייבת להפריש עבור העובד לפנסיה גם על הרכיב הנוסף.

הנתבעת הוסיפה כי התובע קיבל שכר ""גבוה ביותר" ביחס לעובד ניקיון ולכן אין בסיס לדרישה לשעות נוספות. היא גם טענה שלא פיטרה את התובע והוא זה שבחר להפסיק לעבוד, והכחישה שנפלו פגמים בתלושי השכר שלו.

תוספת קבועה

השופטת חופית גרשון-יזרעאלי קיבלה את טענת התובע כי ההפרדה שביצעה הנתבעת בין ה"משכורת" לבין "הרכיב הנוסף" הייתה מלאכותית, שכן הרכיב הנוסף שולם לתובע מידי חודש ללא תלות בעבודה בפועל, בחופשות או בימי חג. מכאן, שלא מדובר היה בתוספת המותנית בעבודה חריגה אלא בתוספת קבועה. בנסיבות אלה קבעה השופטת כי ההפרשות לפנסיה בוצעו בחסר.

עוד נקבע כי עדותו של מנהל הנתבעת ביחס לנסיבות סיום עבודתו של התובע "הייתה רוויית סתירות פנימיות". הוכח כי הנתבעת ידעה על מצבו של התובע ובכל זאת בחרה לסיים את יחסי העבודה עמו, בזמן ששהה בחופשת מחלה. לפיכך קבעה השופטת כי התובע פוטר וזכאי לפיצויי פיטורים וחלף הודעה מוקדמת.

עוד נפסק לתובע פיצוי על אי מסירת הודעה על תנאי עבודה ועל רישום לקוי וחלקי בתלושי השכר. בנוסף, קיבלה השופטת את תביעתו לפדיון חופשה, דמי הבראה ושעות נוספות.

בסך הכל נפסקו לטובת התובע 378,941 שקל בתוספת 25,000 שקל שכ"ט עו"ד.

  • ב"כ התובע: עו"ד גולן אשטון
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד שירלי שטרית

*עורך דין שי אבני עוסק בדיני עבודה

** הכותב לא ייצג בתיק

*** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

גולשים בסלולרי? לשירות מיידי מעורך דין הורידו את Get Lawyer

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני עבודה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני עבודה
"לא תמיד העובד הוא הצד החלש"
עו"ד הנרי הלר | צילום: רונית לה פוזה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ