חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

זייף צמידים של נייקי- וישלם

מאת: שירי אורן, עו"ד | תאריך פרסום : 20/11/2012 12:35:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין NIKE International Ltd נ' אביטל

בית המשפט המחוזי בחיפה קיבל חלקית תביעה שהגישו נייקי העולמית והישראלית כנגד יבואן, בה נטען, כי צמידים שייבא נושאים את הכיתוב NIKE ללא הרשאתה. טענת היבואן- 'חשבתי שכתוב עליהם LOVE'.

לאחר שנציגי המכס תפסו 300 צמידים שנחשדו כמפרים את זכויותיה הקנייניות של נייקי, והחברה אישרה כי הצמידים נושאים את סימן המסחר שלה ללא הרשאתה, הגישו נייקי העולמית והישראלית תביעה ע"ס 75 אלף ש"ח כנגד יבואן הצמידים, בעילות של הפרת סימן מסחר, גניבת עין, עשיית עושר ולא במשפט, הטעייה וגזל מוניטין.

כמו כן, התבקש צו קבוע המורה לנתבע להימנע מכל פעילות מפרה של סימני מסחר של נייק או זכויות נייק.

בכתב ההגנה לא הכחיש הנתבע כי מדובר במוצרים מזויפים אולם טען, שסכום הפיצוי גבוה מידי. עוד טען, כי פעל בתום לב שכן הצמידים, אותם רכש מטורקיה, היו ארוזים בשקית שחורה שהוכנסה כפי שהיא למזוודתו, ורק במכס ראה כי למרות שהזמין צמידים עם כיתוב LOVE קיבל צמידים עם רישום NIKE.

השופטת ר. למלשטריך- לטר מתחה ביקורת על התנהלותו הדיונית הקלוקלת של הנתבע, שביקש פעם אחר פעם לדחות הגשת תצהיר מטעמו, ללא טעם מוצדק, וגרם לסחבת מיותרת, שמעידה על זלזול בבית המשפט ובצד השני.

אשר לטענת הנתבע כי הזמין בתום לב צמידים עם כיתוב LOVE אך קיבל NIKE ללא ידיעתו, קבעה השופטת כי מעבר לכך שלא הגיש כל ראיה מטעמו להוכחתה, אין לה כל בסיס חוקי, שכן הפרת סימן מסחר איננה דורשת יסוד של כוונה לרמות או להטעות.

אשר לגוף התביעה, נקבע כי לתובעות זכות לשימוש ייחודי בסימן המסחר שלהן נוכח המוניטין שרכשו, והן זכאיות לשמור על התדמית החיובית של מוצריהן. הנתבע, כך נפסק, עשה שימוש, ללא רשות, בסימן מסחר רשום של התובעות, ובכך הפר את זכותן הקניינית ופגע בערך של הגנה על הציבור מפני הטעיה.

לבסוף, נפסק כי הנתבע ישלם לתובעות פיצוי בסך של 25,000ש"ח וכן ישא בהוצאות ההשמדה והאחסנה של הטובין במכס. בנוסף, ניתן צו קבוע המורה לנתבע להמנע מלבצע כל פעולה מסחרית של מוצרים הנושאים ללא הרשאה את סימני המסחר של NIKE.

עורך דין אלי נחום, העוסק בדיני קניין רוחני, מבהיר, כי במקרה זה, נייק הציעה לנתבע להתפשר מחוץ לכתלי בית המשפט, לשלם לה פיצוי של 5,000 ₪ ובכך לסגור את הנושא.

"במקום זאת", כותב עו"ד נחום, "בחר הנתבע להתגונן בבית המשפט, למרות שלא היתה לו אפילו טענת הגנה טובה אחת. במצב דברים זה, אין פלא שבית המשפט פסק שעליו לפצות את נייק בסכום הגדול פי 5 מהסכום שהיה עליו לשלם בפשרה שהוצעה לו, וזה כמובן חוץ מהוצאות עורך הדין של הנתבע עצמו."

"שוב הוכח שכאשר תופסים אותך עם סחורה מזויפת ואין לך טענות הגנה טובות, עדיף להתפשר עם בעלי הזכויות ולא להעסיק את בית המשפט בנושא. זה פשוט לא משתלם".

לפסק הדין בעניין NIKE International Ltd נ' אביטל

  • ב"כ עו"ד גב' נוף-סבג
  • ב"כ עו"ד כהן

למדור: קניין רוחני

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakidn.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום קניין רוחני

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ