אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> הוצאה לפועל >> זהירות: העברת נכסים לבת הזוג עלולה להיחשב כהברחה

זהירות: העברת נכסים לבת הזוג עלולה להיחשב כהברחה

מאת: עו"ד אורי מיטלר | תאריך פרסום : 03/07/2017 15:28:00 | גרסת הדפסה

עו"ד אורי מיטלר [אילוסטרציה חיצונית: olegdudko, 123rf.com]

אשתו של פושט רגל תצטרך לוותר על חצי דירה שהעניק לה בהסכם גירושין מ-2007 בניגוד להוראות פשיטת הרגל.

בית המשפט המחוזי בתל-אביב הורה על ביטול העברת זכויות בדירה מפושט רגל לאשתו במסגרת הסכם גירושין מ-2007. השופט דורון חסדאי קיבל את טענות הנאמן בתיק פשיטת הרגל וקבע שההעברה נעשתה בניגוד לחוק.

החייב הוכרז כפושט רגל בשנת 2010. בקשת הנאמן לביטול העברת מחצית מזכויות החייב בדירה המשותפת לו ולאשתו  הוגשה כשנתיים לאחר מכן.

הבקשה הוגשה מאחר שלטענת הנאמן העברת הזכויות נעשתה בעת שהחייב כבר היה שרוי בקשיים כלכליים ובמטרה להבריח את נכסיו מהנושים. לפי הערכת הנאמן, היקף החוב לנושים עומד על-סך 961,119 שקלים.

לטענת הנאמן, החייב נקלע למצב כלכלי קשה כבר בשנת 2006, בעוד שההעברה נעשתה כשנה לאחר מכן. עוד הוא טען, כי במסגרת חקירת החייב עלה שהוא כלל לא התגרש מאשתו והדירה עדיין נמצאת בבעלותם המשותפת, והם אפילו משכירים אותה לדיירים. כל אלה למעשה מרמזים על כך שככל הנראה מדובר בהסכם פיקטיבי.

בתגובה, טענה אשתו של החייב שהעברת הזכויות נעשתה לפי הוראות החוק, שכן תמורת הזכויות בדירה היא העבירה לבעלה את זכויותיה בחנות משותפת. עוד נטען, כי הסכם הגירושין נכרת אמנם על רקע הסתבכותו הכלכלית של בעלה, אולם הוא נוסח בתום לב ולא במטרה להבריח נכסים. בנוסף, האישה טענה שהדירה הושכרה לדיירים באישורו של רשם ההוצאה לפועל.

לא הוכיחו את טענותיהם

לפי החוק, כשאדם מעביר נכסים ולאחר מכן הופך לפושט רגל, ההעברה תבוטל אם ביום שהפך לפושט רגל עדיין לא עברו 10 שנים מביצועהּ. עם זאת, החוק קובע מספר סייגים לביטול ההעברה, אחד מהם הוא מצב בו היא נעשתה בתום לב ובעבור תשלום הולם.

במקרה זה, השופט חסדאי לא סבר שהחייב ואשתו הוכיחו רכישה בתום לב ובתמורה. הוא קיבל את טענות הנאמן וקבע שהנכס הועבר בטווח הזמן שבחוק ובעת שהחייב היה נתון בחובות שלא יכול היה לעמוד בהם. כך ניתן ללמוד מדיווחי החייב עצמו, המעידים על כך שלפני החתימה על הסכם הגירושין עסקו קרס ונפתחו נגדו תיקי הוצאה לפועל על חובות של יותר מ-700 אלף שקל.

בד בבד, השופט דחה את טענות החייב ואשתו. לשיטתו, לא הוכח שהאישה שילמה לחייב בעבור זכויותיו בדירה. בנוסף, השופט הטיל ספק לגבי תום ליבה מאחר שהיא ידעה על מצבו הכלכלי של בעלה עוד לפני שהסכם הגירושין עלה על הפרק.

על כן נקבע שאין תוקף להעברת זכויות החייב בנכס לאשתו, והנאמן יכול לפעול למימוש חלקו של החייב בנכס במסגרת פשיטת הרגל, לטובת תשלום חובותיו לנושים.

  • הנאמן: עו"ד ברוך חכים
  • ב"כ המשיבה: עו"ד תאיסיר אבו שעבאן

* עו"ד אורי מיטלר עוסק בפשיטת רגל

** הכותב לא ייצג בתיק

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום הוצאה לפועל באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום הוצאה לפועל

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ