אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> ירושות וצוואות >> זה רצון האם: יפנה את הבית לטובת אחיו שהשתחרר מהכלא

זה רצון האם: יפנה את הבית לטובת אחיו שהשתחרר מהכלא

מאת: עו"ד יחזקאל חרלף | תאריך פרסום : 24/06/2021 14:41:00 | גרסת הדפסה

עו"ד יחזקאל חרלף | צילום: חגי חרלף, אילוסטרציה: Anastase Maragos on Unsplash

אסיר לשעבר גילה עם שחרורו כי אחיו השתלט על דירת אמם שנפטרה. למזלו, היא השאירה צוואה שהעניקה לו זכויות עודפות

בית המשפט לענייני משפחה באשדוד הכריע לאחרונה בסכסוך ירושה בין אחים על זכות המגורים בדירת אמם המנוחה. האם נפטרה בזמן שאחד מהאחים ריצה מאסר של שנתיים, ועם שחרורו מהכלא הוא גילה שאחיו השתלט על דירתה. השופטת עפרה גיא קיבלה לאחרונה תביעת פינוי שהגיש, לאור קיומה של צוואה בה העניקה לו האם זכות מגורים בלעדית בדירה ל-5 שנים וחלק גדול יותר מהזכויות בה.

התובע והנתבע הם שניים מבין שבעה אחים. אימם נפטרה במרץ 2019.

בצוואה שערכה ב-2017 קבעה האם שהיא מורישה את רכושה לכל שבעת ילדיה בחלקים שונים, כאשר לתובע העניקה 46% מהזכויות בדירתה ולנתבע 27% מהזכויות בדירה.

בנוסף, היא הורתה בצוואה כי לאחר פטירתה ימשיך התובע לגור בדירתה במשך 5 שנים ולאחר מכן הדירה תימכר והתמורה תחולק בין הילדים לפי חלקו של כל אחד.

באותה תקופה האח התובע התגורר עם האם בדירה עד שבנובמבר 2018 החל לרצות עונש מאסר של שנתיים שנגזר עליו. במהלך שהייתו בכלא אחיו עבר להתגורר עם האם, שנפטרה חודשים ספורים אחר כך.

בתביעה שהגיש טען שכאשר סיים לרצות את עונשו חזר אל דירת האם וגילה שאחיו- הנתבע פלש לדירה ומתגורר בה. לטענתו, בהתאם לצוואה הוא בעל זכות השימוש והמגורים בדירה למשך 5 שנים, ומגורים משותפים בדירה עם אחיו אינם מתאפשרים בשל סכסוך בניהם.

מנגד טען הנתבע כי הוא מתגורר בדירה מאז 2018 וזה היה רצון האם. לדבריו, הוא שיפץ את הדירה ומתקשה לעזוב עקב הסנטימנטים לאמו, והדירה שייכת לכל האחים ולא רק לתובע.

להבטיח את עתידו

השופטת עופרה גיא דנה בשאלה האם לפי הצוואה זכותו של התובע לגור בדירה היא בלעדית ומונעת מהיורשים האחרים להתגורר עמו, והגיעה למסקנה שזו אכן הייתה כוונת האם.

השופטת הסבירה שמבין כל האחים, האם בחרה להעניק לתובע כמחצית מהזכויות בדירה ואף ציינה באופן מפורש בצוואתה שהוא זה שיתגורר בדירה 5 שנים מיום פטירתה מבלי לשלם תמורה לאחיו.

מעבר לכך, גם מהנסיבות החיצוניות לצוואה אפשר ללמוד שכוונת האם הייתה להבטיח את עתידו של התובע שבניגוד לאחיו אינו מסודר כלכלית, והוא נכנס ויוצא מהכלא באופן תדיר. גם כאשר אחיו הנתבע התגורר עימה בדירה, האם לא מצאה לנכון לשנות את הצוואה לטובתו אלא סייעה לו ברכישת דירה אחרת אותה הוא משכיר כיום.

השופטת ציינה שקבלת טענת הנתבע שלא ניתן למנוע ממנו להתגורר בדירה, תביא לסיכול רצון האם, כיוון שעקב הסכסוך בניהם הם לא יכולים לגור יחד.

לאור זאת, הורתה השופטת על פינוי האח הנתבע מדירת האם בתוך 7 ימים.

בתוך כך נקבע שאם יתברר שהתובע לא משלם את החשבונות על הדירה, יוכלו האחים לממש אותה. מאחר שהנתבע הוא זה שנשא עד כה בהוצאות הדירה, הוא לא חויב בהוצאות משפט.

  • שמות באי כוח הצדדים לא אוזכרו בפסק הדין
עו"ד יחזקאל חרלף עוסק/ת ב- ירושות וצוואות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום ירושות וצוואות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום ירושות וצוואות
צוואה הדדית – אליה וקוץ בה
עו"ד אורלי מנע שני | צילום: אלה פאוסט
מתגרשים? כך תמנעו את השבר המשפחתי הבא
עו״ד אסנת הכהן (צילום: רינת בורג)
כללי הירושה במשקים חקלאיים עוברים שינוי דרמטי
עו״ד גלעד שרגא | צילום: תומר שלום

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ