אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> הרבני: בית שנרכש מכספי הבעל – שייך גם לאישה

הרבני: בית שנרכש מכספי הבעל – שייך גם לאישה

מאת: עו"ד רחל דותן | תאריך פרסום : 10/07/2017 15:38:00 | גרסת הדפסה

עו"ד רחל דותן, צילום: נועה סינגר [אילוסטרציה חיצונית: Dollarphotoclub.com]

האישה הוכרה באחרונה כזכאית לזכויות בנכס בו התגוררו השניים במהלך החיים המשותפים למרות טענת הבעל שרכש אותו מכספים שצבר טרם הנישואין ולא התכוון לחלוק אותו עימה.

בית הדין הרבני האזורי בטבריה פסק בחודש שעבר כי נכס שנרכש מכספים שצבר הבעל טרם הנישואין ייחשב כשייך גם לאישתו במסגרת פירוק השיתוף בהליך הגירושין.

בני הזוג נישאו בטקסס, ארה"ב והתגוררו שם עד שעברו לישראל. חיי הנישואין של השניים נקלעו למשבר לפני מספר שנים לאחר שהבעל גילה שאשתו בגדה בו. הבעל הגיש תביעת גירושין בבית הדין הרבני אליה צירף גם את סוגיית פירוק השיתוף בבית המגורים בו חיו הצדדים עד לפירוד.

התובע טען שהבית שייך אך ורק לו ולאישה אין שום זכויות בנכס. לדבריו, הוא פרנס את משפחתו בזכות כספים שהניבו לו נכסים שרכש טרם נישואיו לנתבעת. בנוסף, טרם רכישת המגרש שעליו נבנה בית הגורים, נחתם בינו לבין המוכר זיכרון דברים המציין מפורשות שהוא הרוכש הבלעדי, ולפני כשנה וחצי בית הדין קבע שזכרון הדברים הוא הסכם מחייב.

לדבריו, זיכרון הדברים מעיד על כך שהוא לא התכוון לחלוק את הנכס עם אשתו וגם אם ייקבע שהתכוון לתת לה חלק מהבית במתנה, הרי שלפי החוק בטקסס שלפיו נישאו יש צורך בהסכם בכתב המציין במפורש שהנכס שייך לשני בני הזוג, דבר שלא נעשה במקרה זה.

האישה מצדה טענה בתגובה שלפי החוק בטקסס כלל הרכוש השייך לאחד מבני הזוג נחשב לרכוש משותף ולכן הבית שייך גם לה.

התנהלות התובע הכריעה את הכף

הדיינים הרב חיים בזק והרב שלמה שושן פסקו ברוב דעות כי הבית נשוא המחלוקת הוא רכוש משותף של הצדדים, זאת בשונה מקביעתו של הדיין הרב ינון בוארון, שהיה בדעת המיעוט וסבר שהאישה אינה זכאית לזכויות בנכס.

הדיינים שכתבו את דעת הרוב דחו את טענות הבעל וציינו שבהחלטת בית הדין המתייחסת לזיכרון הדברים נאמר מפורשות שכדי לחרוץ את גורל הבית יש צורך לבחון האם הצדדים התכוונו לחלוק בו.

בנוסף, הדיינים השתכנעו שכוונת התובע הייתה לרכוש את הנכס עבור שני בני הזוג במשותף. למסקנה זו הגיעו הדיינים על סמך ראיות שהציגה האישה כגון מסמך המעיד שתשלום המקדמה על הנכס בזמן הרכישה נעשה מהחשבון המשותף, רישום הנכס על שמה בדיווח לרשויות המס ורישומים נוספים בהם היא מופיעה כשותפה בנכס.

לשיטתם, גם אם הבעל היה מצליח להוכיח שהבית נרכש מכספים שצבר טרם הנישואין, הרי שמבחינה הלכתית מגיע לאישה לקבל מחצית ממנו מאחר שהתגוררה בו עם התובע.

זאת ועוד, הדיינים דחו את טענת הבעל באשר לחוק הטקסני לאחר שמצאו שהוא מתייחס למצבים בהם בעל מעניק נכס קיים במתנה לאישתו ואינו נוגע למקרה הנדון בו נרכשה קרקע עליה נבנה בית עבור שני בני הזוג.

בסופו של עניין נקבע שהסכם רכישת הקרקע והתנהלות הצדדים מעידים על כוונה ברורה שהנכס יהיה בבעלות שני בני הזוג.

  • ב"כ התובע: עו"ד רפי שדמי ועו"ד אברהם אינדורסקי.
  • ב"כ הנתבעת: ב"כ עו"ד ג'רמי שטרן ועו"ד ציפי פיק.
עו"ד רחל דותן עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ