חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הצלחה לנפגע תאונה: הפיצוי שיקבל לא ישמש לכיסוי חובותיו

מאת: מערכת פסקדין | : | גרסת הדפסה

במסגרת תביעתו הנזיקית נפסק לחייב סכום העולה בהרבה על חובותיו בהליך חדלות הפירעון. אלא שכעת נקבע שהוא יישא רק בכמחצית מהחובות, במסגרת הסדר נושים

הצלחה לחדל פירעון שעבר תאונה: במסגרת הסדר נושים נקבע שהוא יישא ב-55% בלבד מחובותיו, כאשר הפיצוי מההליך הנזיקי – העולה בהרבה על סכום תביעות החוב שאושרו – יישאר, לפחות ברובו, בכיסו. ברמה הכספית צפוי האיש לקבל כמיליון שקל מהתביעה הנזיקית, כאשר לקופת הנשייה יצטרך לשלם כ-214 אלף שקל בלבד, סכום הכולל את הוצאות ההליך.

החייב - שיוצג בבית משפט השלום בתל אביב, כבית משפט של חדלות פירעון, על-ידי עו"ד יוסף אוזנה – עבר תאונה קשה ב-2021. "בוקר אחד נהרסו לי החיים", שיתף במסגרת אחד הדיונים, "אופנוע כבד פגע בי ליד הבית. התגרשתי כמה חודשים קודם והיה לי קשה". בא-כוחו סיפר, במהלך אותו דיון, שעד היום לקוחו סובל מרצועות קרועות בברך ימין, ומהתקצרות שריר התאומים ברגל שמאל.

החייב תיאר את נסיבות חייו הקשות באותה תקופה, באופן הנוגע ללב: "ישבתי על כיסא גלגלים לבד בבית, אשתי עזבה, משכתי כל דבר אפשרי כדי לסגור חובות. נכנסתי למצב נפשי, מחזיק את עצמי לקום בבוקר". במסגרת הליך חדלות הפירעון בעניינו אושרו תביעות חוב בסך כולל של כ-320 אלף שקל. במקביל ניהל האיש תביעה נזיקית בשל התאונה, במסגרתה הוצע לו, כחלק מפשרה, פיצוי של כמיליון שקל.

משמעות הדבר הייתה ברורה, לפחות לכאורה, באותה נקודת זמן: תשלום מלוא החובות, לרבות הוצאות הליך חדלות הפירעון, באמצעות הפיצוי הנזיקי שיתקבל.

דרך חתחתים עד להפטר

חשש נוסף מבחינת החייב היה סגירת הליך חדלות הפירעון לחלוטין, עקב מחדלים מצדו. כבר בספטמבר 2024 התריעה הנאמנת, עו"ד טליה בן ברוך, שהוא לא עומד בחובות ההליך, ובכלל זה אינו משלם את צו התשלומים החודשי ולא מגיש דוחות.

הדבר הסלים לכדי נזיפה של ממש שחטף החייב מהשופט אריה ביטון, זאת על רקע נישואיו מחדש והיותו אב לקטינה - מבלי לעדכן. "מצאתי להבהיר את חוסר שביעות הרצון מהתנהלות היחיד באשר להמשך המחדלים", כתב השופט בהחלטה מיולי אשתקד, והוסיף ש"אי-הצגת כלל הפרטים בעניינו, לרבות נישואיו לבת-זוג והיותו אב לילדה נוספת", מהווה עילה לביטול ההליך.

למזלו של החייב, השופט "העניש" אותו "רק" בהגדלת צו התשלומים ל-1,500 שקל, ולא בסגירת ההליך. שינוי המגמה לחיוב המשיך בהגעה להסדר נושים אטרקטיבי במיוחד מבחינת החייב, שלמעשה פוטר אותו מהפניית רוב הפיצוי הנזיקי לכיסוי חובותיו בהליך חדלות הפירעון.

במסגרת ההסדר שאושר לאחרונה ישלם החייב לנושיו רק 55% מכלל תביעות החוב "בדין רגיל", בתוספת 3,644 שקל "בדין קדימה" – ובסך הכול 177,598 שקל, בתוספת הוצאות ההליך, בסך 36,768 שקל. כלומר, יוצא שחובת האיש לנושיו תסתכם בתשלום 214,367 שקל בלבד, כאשר במעמד אישור ההסדר כבר שולמו, על חשבון הסכום, כמעט עשרת אלפים שקל.

במילים אחרות, הסדר הנושים הייחודי יאפשר לנפגע התאונה לסלק את חובותיו, אך גם לשמור בידיו את הפיצוי הנזיקי שקיבל - רובו ככולו.

להחלטה המלאה בתיק חדל"פ 53854-11-22

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך

תגובות