- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
העליון: הפרשי ריבית והצמדה שנוצרו בגין חוב במס הם הוצאה המותרת בניכוי
לפסק הדין בעניין שריג אלקטריק בע"מ נ' פקיד שומה ירושלים
בית המשפט העליון קבע כי יש להתיר לחברה לנכות הפרשי ריבית והצמדה שצמחו כתוצאה מחוב מס, כהוצאה מוכרת.
פקיד השומה סירב לבקשתה של חברה בע"מ להכיר בהפרשי ריבית והצמדה ששילמה במסגרת פשרה עם רשויות המס כהוצאה מוכרת בניכוי, ועל כך הגישה החברה ערעור לבית המשפט המחוזי. בית המשפט קיבל את עמדת פקיד השומה, וקבע כי למרות שהתוצאה מובילה לכפל מס, אין להתיר ניכוי של הפרשי ריבית והצמדה שנוצרו בגין חוב מס.
השופטת עדנה ארבל התייחסה לחובתו של מעסיק לנכות במקור את המיסים שחייב העובד בגין הכנסתו, ואם הדבר לא נעשה, רשאי פקיד השומה לשום את הסכום ולהוסיף לו גם הפרשי ריבית והצמדה. אך האם רשאי המעביד לנכות גם את ההפרשים שנצברו בגין האיחור בניכוי?
נקבע, כי עפ"י תכליתו של סעיף 17 לפקודה וההלכה בתחום, ניתן לראות את הפרשי הריבית וההצמדה כחלק אינטגראלי מתשלום קרן החוב, המותרת בניכוי, בהתאם להלכת "הטפל הולך אחר העיקר", והדבר מתיישב אף עם עקרון מניעת כפל מס. כן נקבע, כי תקנת הציבור אינה מונעת התרת ניכוי ההפרשים, שכן קיימות סנקציות שמטרתן למנוע הפרת החובות בדין. עם זאת, קיבלה השופטת את ההסתייגות לפיה לא יותר לנכות סכומים השווים להכנסות החברה מריבית והצמדה שקיבלו פטור ממס, וזאת בשל הצורך בסימטריה בין ההכנסות להוצאות.
לתוצאה הצטרפו השופטת פרוקצ'יה, שהדגישה את חשיבותו של תשלום מס אמת, והשופט מלצר, שציין כי יש מקום להסדיר את הנושא בחקיקה.
לפיכך נפסק, כי יש להכיר בהוצאות הריבית וההצמדה ששילמה החברה בגין קרן החוב כהוצאה מוכרת המותרת בניכוי, זאת, בניכוי הסכום שבגינו התקבל פטור ממס.
לפסק הדין בעניין שריג אלקטריק בע"מ נ' פקיד שומה ירושלים
- ב"כ המערערת: עו"ד ד' נייגר
- ב"כ המשיב: עו"ד י' ליבליין
למדור: מיסים
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
