להחלטה בעניין סלקום ישראל בע"מ נ' פתאל ואח'
בית המשפט העליון דחה ערעור שהגישה סלקום על החלטה לאשר תובענה ייצוגית כנגדה בעניין חיוב מנוייה בתשלום עבור דפי פירוט שיחות שנשלחו אליהם בדואר.
המשיבים הגישו בקשה לאישור תובענה ייצוגית כנגד סלקום בגין חיוב מנוייה בדמי משלוח דפי פירוט השיחות בדואר. בקשתם אושרה בבית המשפט המחוזי מרכז ועל כך הגישה סלקום בקשת רשות ערעור.
השופט גרוניס דחה את הבקשה ופסק, כי מאחר ומלכתחילה נקבעה בחוק פרוצדורה המקשה על הגשת תובענה ייצוגית, בכך שתהא תלויית אישור בית המשפט, הרי ברגע שבית המשפט אישר את הגשת התובענה, האיזון ייטה שלא לקבל בקשה לביטול הגשת התובענה הייצוגית. במקרה כגון זה, עדיף שיוגש הערעור על פסק הדין בתובענה הייצוגית גופא ולא בהליך המקדמי.
בנסיבות המקרה נקבע, כי מן הראוי שהעניין יתברר בהליך הייצוגי, וככל שתהיה לסלקום השגה על קביעת בית המשפט, הרי שהיא תוכל לערער על פסק הדין בתום ההליך.
השופט ציין, כי סלקום סירבה לפשרה בטענה כי מדובר בשאלה משפטית עקרונית שעדיף שתוכרע ע"י בית המשפט, אולם הטעים, כי לדידו עדיפה הפשרה מאשר הקביעה העקרונית.
להחלטה בעניין סלקום ישראל בע"מ נ' פתאל ואח'
למדור: סדר דין אזרחי וראיות
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.