אישה כבת 70 חתכה שלושה נתיבים ברשלנות ופגעה ברוכב אופנוע בן 25 שמת במקום. הסיבה להקלה בעונש: פרקינסון שהתגלה אצלה לאחרונה
נהגת שחתכה נתיבים לרוחבם טרם יציאה במחלף וגרמה ברשלנות למות צעיר לא תישלח לכלא - כך נקבע לאחרונה בבית המשפט לתעבורה בבת-ים. המנוח, שרכב על אופנוע מאחורי הנאשמת, לא הספיק לחמוק מחסימת הכביש שהיא יצרה: הוא נפגע מרכבה ונלכד תחת גלגליו. מותו, בגיל 25 בלבד, נקבע במקום. על רקע פרקינסון שאובחן אצל הנאשמת לאחרונה, כיבד השופט אהרן האוזרמן הסדר טיעון מקל לפיו היא תרצה עבודות שירות.
התאונה המחרידה התרחשה לפני כשנתיים על כביש ירושלים-תל אביב. לפי כתב האישום נהגה הנאשמת (71) - סבתא שאובחנה לאחרונה עם פרקינסון ומתקשה בהליכה - על הנתיב השמאלי ביותר מבין ארבעה בכיוון נסיעתה, המיועד לתחבורה ציבורית, והתקרבה למחלף קיבוץ גלויות. באותה שעה רכב מאחוריה ומימינה אופנוען כבן 25.
בהגיע הנהגת סמוך למחלף, כך נטען, היא סטתה לפתע בחדות לכיוון היציאה לגשר קיבוץ גלויות, תוך שחתכה לרוחב את שלושת הנתיבים שמימינה תוך חציית קו הפרדה רצוף. האופנוען, שדרכו נחסמה, ניסה לחמוק מהרכב אך ללא הצלחה: הוא נפגע ממנו בעוצמה, נדרס על-ידי גלגליו ונותר לכוד מתחתיו עד שחולץ בידי כוחות ההצלה. מותו נקבע במקום.
לאחר התאונה הקטלנית הועמדה הנהגת לדין, כאשר בשלב מסוים הגיעה עם המאשימה להסדר טיעון מקל שלפיו היא תודה ותורשע בגרימת מוות ברשלנות, כאשר על רקע מצבה הרפואי המורכב - היא לא תישלח לכלא, אלא תרצה עבודות שירות. עוד הוסכם שרישיונה יישלל לצמיתות, שייגזר עליה מאסר על תנאי ושהיא תחויב בפיצוי כספי למשפחת המנוח.
שני אסונות תוך חודשיים
במסגרת טיעוני המדינה לעונש הובלטו תכונותיו התרומיות של המנוח. צוין שהוא היה אדם שמח, אופטימי ומלא חיים - בן טוב להוריו וחבר קרוב לאחיו. עוד סופר עליו שעבד אחרי הצבא כמפתח מערכות מודיעיניות לשימוש צה"ל, ואף נתן תרומת מח עצם שהצילה חיים של ילד חולה.
בהקשר לכך סיפר אחיו הגדול של המנוח, שקפץ ב"שבת השחורה" לעוטף עזה, כיצד אסונו הפרטי - שהתרחש כחודשיים לפני ה-7.10 - התחבר עם זה הלאומי. אביו, מצדו, עמד על רשלנותה הגבוהה של הנהגת כעולה מסרטונים המתעדים את התאונה הקשה, תוך שהדגיש כי עד היום היא טרם ביקשה סליחה או הביעה חרטה.
"יכולתי להתרשם כי המשפחה כואבת מאד את האובדן והחוסר, את הגעגוע, ואת תחושת הבזבוז", כתב השופט האוזרמן, והוסיף שמדובר להתרשמותו ב"משפחה נהדרת, בבחינת מלח הארץ". מסקנתו הייתה כי רף הרשלנות שיש לייחס לנהגת "בינוני עד גבוה".
לדבריו, ללא ספק מדובר בטרגדיה ואין עונש מספיק לנאשמת - בוודאי לא כזה שיחזיר את הגלגל אחורנית - ואולם בנסיבותיה המיוחדות, הכוללות כאמור מחלה קשה ומוגבלות בניידות, הוא מצא לנכון לאמץ את הסדר הטיעון ולהימנע מלגזור עליה עונש מאסר בפועל. לצד זאת, נקבע שיושת על הנהגת פיצוי כספי יחסית גבוה, כאלמנט מאזן.
בסופו של יום השית השופט על הנהגת תשעה חודשי עבודות שירות החל מאוגוסט הקרוב, לצד שנת מאסר על תנאי, פסילת רישיון נהיגה לכל החיים ופיצוי בסך 40,000 שקל למשפחת המנוח.
- ב"כ המדינה: עו"ד פמלה בנימין (פמת"א פלילי)
- ב"כ הנאשמת: עו"ד אלון מור יוסף
עו"ד דוד אריכא
עוסק/ת ב-
תעבורה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.