אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> הסכם הממון לא אושר ע"י בית משפט. יש לו תוקף?

הסכם הממון לא אושר ע"י בית משפט. יש לו תוקף?

מאת: עו"ד חגית זיו | תאריך פרסום : 23/05/2022 15:26:00 | גרסת הדפסה

עו"ד חגית זיו | אילוסטרציה: Scott Graham on Unsplash

לפי ההסכם 75% מהזכויות בדירת בני הזוג שייכות לאישה. האיש טען שההסכם לא אושר ומגיע לו חצי, אך נקבע שההסכם תקף – במיוחד לאור העובדה שהוא תואם את רישום הזכויות בטאבו

בית הדין הרבני בתל אביב הכריע לאחרונה במחלוקת בין בני זוג שהתגרשו על אופן חלוקת דירת המגורים ביניהם. במסגרת חלוקת הרכוש טען האיש שהסכם הממון ביניהם, לפיו לאישה 75% מהזכויות בדירה ולו 25% בלבד, אינו תקף משלא אושר בבית המשפט. האישה טענה שההסכם אושר על ידי נוטריון ושכך נרשמו הזכויות גם בטאבו כיוון שאביה סייע במימון הדירה. נקבע שלפי הפסיקה יש לתת תוקף להסכם גם אם לא אושר, ובמקרה זה ההסכם תואם את ההשקעה הכספית מצד האישה ואת רישום הזכויות בטאבו.

במסגרת חלוקת הרכוש לאחר גירושי הצדדים, טען האיש כי דירת המגורים נרכשה בשנת 2006 בזמן שהיו נשואים. לדבריו, רק ב-2017, כשלקחו משכנתה נוספת הוא הופתע לגלות שיש לו רק 25% בעלות בדירה, בעוד לאישה 75%. לטענתו, מאחר שהדירה נרכשה במהלך הנישואים והייתה כוונת שיתוף במשך 15 שנים, אין סיבה לחלוקה הלא שוויונית. הוא הוסיף כי מאז ספטמבר 2019 האישה האישה מתגוררת בדירה עם בן זוג, ולכן עליה לשלם לו דמי שימוש חודשיים.

האישה טענה מנגד שהאיש ידע על אופן רישום הזכויות כבר בעת רכישת הדירה ב-2006, כאשר באותו המועד השניים חתמו על הסכם חלוקת הזכויות בדירה בפני נוטריון. לדבריה, הזכויות באופן הזה מפני שאביה שילם 500,000 שקל מתמורת הדירה. לטענתה היא לא חייבת לאיש דמי שימוש מכיוון שהוא זה שעזב את הדירה והוסכם שהיא תמשיך לגור בה עם הילדים. כמו כן, היא הציעה לרכוש ממנו את חלקו בדירה אך הוא מסרב.

האיש השיב כי כספי האב ניתנו להם במתנה ולכן אין הצדקה לרישום הלא-שוויוני, ובכל מקרה המסמך שנחתם אצל נוטריון הוא לא חוקי, שכן רק בית משפט יכול לאשר הסכם חלוקת זכויות של זוג נשוי.

ההסכם והטאבו תואמים

הדיינים הרב ישראל שחור, הרב דניאל כ"ץ, הרב נפתלי הייזלר קבעו כי חלוקת הזכויות בדירה תהיה כפי שנרשמו בטאבו ובהסכם.

הדיינים הסבירו כי אומנם חוק יחסי ממון יכול לגבור על הרישום בטאבו ובמקרים מסוימים נכס יחולק שווה בשווה למרות שהרישום אינו שוויוני. אך במקרה זה הוסכם בכתב בין הצדדים כי הרישום לא יהיה שוויוני ולמרות שההסכם אכן לא אושר כנדרש בבית משפט, לפי הפסיקה כיום ניתן לתת לו תוקף.

במקרה זה, קבעו הדיינים, הרישום בטאבו תואם את ההשקעה הכספית בדירה וההסכם תואם את הרישום ואף אושר על ידי נוטריון, ובנסיבות אלה אין סיבה ממשית שלא לתת לו תוקף גם אם לא עבר תהליך אישור מלא בבית משפט.

לפיכך נקבע כי חלוקת הדירה תהיה לפי הרישום בטאבו. 

לאור העובדה שלאורך כל הדרך האישה ביקשה לקנות את חלקו של האיש בדירה והוא סיכל זאת, נקבע כי היא לא מחויבת בתשלום דמי שימוש ויש לאפשר לה להסדיר את קניית החלק שלו בהקדם.

  • ב"כ האישה: עו"ד מגי הלפרין
  • ב"כ האיש: עו"ד אבי גפן
עו"ד חגית זיו עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
מתחתנים? דברים שחשוב לדעת על שטר הכתובה
עו"ד גילה עיני. צילום: שבי קדם

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ