חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

המינהל הרס חיטה להכנת מצות שמורות ויפצה בעל מאפיה בכ 350,000 ש"ח

מאת: טל צבר, עו"ד | תאריך פרסום : 11/06/2012 09:53:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין אליעזר דאובה ואח' נגד מינהל מקרקעי ישראל מחוז מרכז

בית משפט השלום בפתח תקווה חייב את מינהל מקרקעי ישראל לפצות טוחן קמח ובעל מאפיה שעה שפרץ למכולה בה אוחסנו גרגירי חיטה שיועדו להכנת מצות שמורות, והרס אותם.

טוחן קמח, המתמחה בהכנת קמח למצה שמורה , ואחיו, בעל מאפייה, הגישו תביעה בסכום של מיליון ש"ח נגד מינהל מקרקעי ישראל, בה טענו כי המינהל פרץ מכולה שהייתה בבעלותם, בה אוחסנו גרעיני חיטה שיועדו להכנת מצה שמורה, תוך גרימת נזק חמור לסחורה.

האחים טענו בין היתר, כי הציבו את המכונה בסמוך למקרקעין שבבעלותם, והמינהל הקציב להם 48 שעות לפינוי המכולה, אולם פינה אותה קודם לכן, למרות שלא הייתה כל דחיפות בפינוי.

עוד טענו, כי פקחי המינהל ניקבו את שקי החיטה שהיו במכולה והותירו אותה פרוצה וחשופה למזיקים, ובכך נגרמו להם נזקים כלכליים כבדים כשבין השאר, לא הצליחו למכור את החיטה גם לא לשם טחינתה כקמח רגיל. לטענתם, פעל המינהל באופן בלתי סביר, בפזיזות ובהעדר שיקול דעת, ופעל בניגוד לחוק ולכללי ההתנהגות המחייבים גוף המנהלי.

המינהל טען מנגד, כי המכולה הונחה על מקרקעין בבעלותו, וכי למרות שפקח מטעמו הדביק על גביה התראה, מצא את המכולה עומדת במקומה גם כעבור יומיים. משכך, טען המינהל, נאלצו הפקחים להזיז אותה, אלם נוכח משקלה הרב, נאלצו להיכנס לתוכה ולפנות חלק מהתכולה.

כן טען, כי הפינוי בוצע כ 30 ימים מאז שהונחה בשטח ו לאחר שהתובעים הוזהרו כדין. בנוסף טען, כי התובעים לא השאירו על המכולה כל סימון או אזהרה ביחס לתוכן המכולה, או פרטים לאיתורם, וכי בכל מקרה, החיטה שנמצאה במכולה בעת פריצתה על-ידי הפקחים הייתה מעופשת ולא ראויה לקמח מצה שמורה.

השופטת חנה קיציס קבלה את התביעה בחלקה.

נקבע בין היתר, כי פעולות המינהל לפריצת המכולה והוצאת שקי החיטה נעשו ברשלנות תוך הפרת חובת הזהירות בה הוא מחויב כלפי התובעים, וכי היה עליו לצפות כי הפריצה תגרום לבעליה נזק, כפי שאכן קרה. כן נקבע, כי המינהל הפעיל כוח בלתי סביר, שבעקבותיו נפסלו גרעיני החיטה.

עם זאת נקבע, כי המנהל פעל בסמכות, וכי ראוי היה שהתובעים יזמינו מודד לשטח טרם הצבת המכונה, על מנת לוודא ש לא תחרוג לשטח שבבעלות המנהל, ואף היה עליהם לציין את פרטיהם על גבי המכולה. משלא עשו כן, קבעה השופטת, כי יש לייחס להם רשלנות תורמת בשיעור של 50 אחוז.

כן נקבע, כי התובעים יכלו להקטין את הנזק ולמכור את כל מלאי הגרעינים בסמוך לפריצת המכולה או לתקן אותה ובכך למנוע את כניסת המזיקים וחדירת הרטיבות לשקים. לבסוף נפסק כי המינהל יפצה את התובעים ב 311,533 ש"ח לאחר קיזוז האשם התורם שלהם.

 

לפסק הדין בעניין אליעזר דאובה ואח' נגד מינהל מקרקעי ישראל מחוז מרכז

למדור: נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות
300 אלף ש׳ לפועל שנפל מגובה 4 מטר באתר של דניה סיבוס
עו״ד שירה פינקלשטיין (צילום: גל דור, אילוסטרציה: Ricardo Gomez Angel, Unsplash)
נמל אשדוד: עובד שרגלו נמחצה יפוצה ב-3.7 מיליון שקל
עו"ד גיא ורט | צילום: לירן לוינוביץ. אילוסטרציה חיצונית: Krzysztof Kowalik on Unsplash
ילד שנדרס יפוצה בחצי מיליון ש'
אילוסטרציה: Oxana Melis on Unsplash

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ