אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> הילדים עברו לאב - האם חויבה להחזיר את המזונות

הילדים עברו לאב - האם חויבה להחזיר את המזונות

מאת: עו"ד גרגורי קורזינר | תאריך פרסום : 11/04/2019 14:29:00 | גרסת הדפסה

עורך דין משפחה, הילדים עברו לאב - האם חויבה להחזיר את המזונותאילוסטרציה: sharon mccutcheon,unsplash

בית הדין הרבני האזורי חייב את האם בהחזר של 76,800 שקל אך בית הדין הגדול הפחית את הסכום ל-30,000 שקל מאחר שאחד הילדים חזר לחיות עמה ואילו לילד השני כבר מלאו 18.

בית הדין הרבני הגדול בירושלים קיבל לאחרונה חלקית ערעור שהגישה אם לשניים שחויבה להחזיר לאב מזונות ילדים בסכום של 76,800 שקל על שנתיים שבהן חיו הילדים אצל אביהם אף שהמשמורת ניתנה לה. נשיא בית הדין הרב הראשי לישראל דוד ברוך לאו והדיינים הרב אליעזר איגרא ואהרן כץ החליטו להפחית את הסכום ל-30,000 שקל מאחר שאחד הילדים חזר לגור עמה ואילו הילד השני עבר את גיל 18.

ההורים התגרשו ב-2010 לפי הסכם גירושים שקבע כי המשמורת על שני הילדים תהיה אצל האם והיא תקבל את זכויותיו של האב בדירה המשותפת כנגד תשלומי המזונות. בשלב מסוים הילדים עברו לאב והוא ביקש מבית הדין לחייב את האם להחזיר לו דמי מזונות על שנתיים שלטענתו מימן את כל צורכי הילדים מכיסו.

בית הדין הרבני האזורי קיבל את בקשת האב וחייב את האם בהחזר של 76,800 שקל לפי חישוב מזונות של 3,200 שקל בחודש.

בערעור שהגישה לבית הדין הגדול טענה האם כי הדיינים התעלמו מכך שבנם הבכור עבר את גיל 18 כך שאין לגביו חיוב מזונות וכן ממצאי תסקיר עובדת סוציאלית שהוכיחו כי הבן הקטן חזר לחיות אצלה. לפיכך היא ביקשה לבטל את החיוב או לכל הפחות להקטין אותו.

האב טען מנגד כי במשך שנתיים האם לא התעניינה בילדים והוא זה שדאג להם. לגבי הבן הגדול הוא טען כי עדיין צריך לשלם לו שליש מסכום המזונות.

הרב הראשי לאו והדיינים איגרא וכץ ציינו משהוכח שהילדים יצאו מבית אמם בשל מריבה וגרו במשך תקופה מסוימת אצל האב שנשא לבדו בהוצאותיהם, היה מקום להתערב בהסכם ולאזן אותו מחדש באמצעות פסיקת החזר מסוים לאב.

עם זאת, הדיינים קיבלו את הטענה כי החלטת בית הדין האזורי ניתנה בכלליות וללא התייחסות פרטנית למשמעות המעבר של הילד הקטן והגעתו של הילד הגדול לבגרות. בנסיבות אלה החליטו הדיינים להפחית את סכום ההחזר ל-30,000 שקל. לצד זאת, הם הבהירו להורים שטובת הילדים מצדיקה להגיע להחלטה סופית שתאפשר להם להיות אצל מי שהם מעדיפים, לפי בחירתם, מבלי שהדבר יגרור סכסוך נוסף בין ההורים.  

עו"ד גרגורי קורזינר עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ