לפסק הדין בעניין אונגרפלד נגד מדינת ישראל
בית המשפט העליון קבע, כי האשמת שוטר בשיתוף פעולה עם עבריינים ובשחיתות הינה 'העלבת עובד ציבור' בניגוד לסעיף 288 לחוק העונשין.
המבקש הואשם בכך שהציב במשך שבוע ימים כרזה בפתח תחנת המשטרה בחדרה, בה שימש המתלונן בתפקיד שוטר באגף החקירות, בה נכתב כי יש לפטר את השוטר, מאחר שהוא משתף פעולה עם עבריינים, וכי המשטרה לא צריכה "תפוחים רקובים".
השופטת פרוקצ'יה דנה בסוגיה העקרונית בעניין טיבה של עבירת העלבת עובד ציבור, יסודותיה, ותחום התפרשותה, וקבעה, כי כדי שהעלבה תהפוך אסורה, צריכה להתקיים לגביה וודאות קרובה לקיום פגיעה קשה ביכולת התפקוד של עובד הציבור הנפגע, ובהשלכתו על השירות הציבורי הכללי.
נקבע, כי "חופש הביטוי נעצר במקום שבו מוטחים כנגד שוטר דברי השפלה וביזוי המייחסים לו שחיתות מידות, ועשיית יד אחת עם עבריינים". האשמת עובד ציבור במעשים אלו, אינה מצויה בגדר רף הסיבולת שעליו להפעיל בגדרי תפקידו, פוגעת בכבודו של השוטר וגורמת נזק למערכת המשטרה כולה.
לפסק הדין בעניין אונגרפלד נגד מדינת ישראל
למדור: פלילי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.