אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> בשם האב: נער נלחם על זכותו שלא לשאת את שם המשפחה של אמו

בשם האב: נער נלחם על זכותו שלא לשאת את שם המשפחה של אמו

מאת: עו"ד איתן ליפסקר | תאריך פרסום : 27/11/2017 11:27:00 | גרסת הדפסה

עורך דין משפחה, בשם האב: נער נלחם על זכותו שלא לשאת את שם המשפחה של אמועו"ד איתן ליפסקר [אילוסטרציה חיצונית: Ian Allenden, 123rf.com[

שם משפחתו של בן להורים ידועים בציבור נרשם על שמה של האם. לאחר שהוריו נפרדו, הוא ניתק עמה קשר ועתר לשינוי שם משפחתו. לאחר שביהמ"ש למשפחה דחה אותו, שופטי המחוזי נחלצו לעזרתו.

בית המשפט המחוזי בתל אביב קיבל בשבוע שעבר ערעור על קביעת בית המשפט למשפחה כי בן להורים שהיו ידועים בציבור יישא בשני שמות המשפחה של הוריו חרף התנגדותו. "מדובר במקרה קשה, של נתק מוחלט בין אם לילדיה" כתבו השופטים בפסק הדין תוך שהבהירו כי טובת הבן וגילו (17) מחייבים התחשבות בעמדתו בנוגע לשם משפחתו.

על פי המתואר בפסק הדין, הורי הנער חיו מספר שנים כידועים בציבור והביאו לעולם שתי בנות ובן. הבנות קיבלו את שם המשפחה של האב ואילו הבן קיבל את שם המשפחה של אמו. לאחר זמן מה, בני הזוג נפרדו והמשפחה התפצלה כך שהבנות עברו להתגורר עם אביהן בעוד שהבן נותר עם אמו.

בחלוף השנים, הקשר בין הבנות לאם נותק לחלוטין. ב-2014, הבן – שמלאו לו באותה העת 14 שנים – עבר להתגורר עם אביו ומסיבה שאינה ידועה גם הוא ניתק את הקשר עם אמו.

שנתיים לאחר מכן האב הגיש לבית המשפט למשפחה תביעה במסגרתה ביקש לשנות את שם המשפחה של הבן לשם משפחתו, בטענה שבנו לא מעוניין לשאת בשם האם והדבר אף לא מקובל בעדה אליה הם משתייכים.

מנגד, האם התנגדה לתביעה וטענה כי היא חוששת שהמטרה היא "למחוק" אותה מחיי בנה ולכן ביקשה ששם המשפחה של האב יתווסף לשמה.

מאחר שהבן נחשב לקטין על פי חוק (טרם מלאו לו 18 שנים), בית המשפט הנחה את גורמי הרווחה לבחון את השלכות שינוי השם על הקשר בין הבן לאמו ולהגיש את עמדתם בנושא. בסופו של דבר, עמדתם הייתה דומה לזו של האם, ובדצמבר 2016 נפסק כי הבן יישא בשני שמות המשפחה של הוריו ואם עדיין ירצה בכך, הוא יוכל לשנות את שמו לאחר שיהפוך לבגיר.

חודשיים לאחר מכן האב ערער לבית המשפט המחוזי בתל אביב תוך שהדגיש כי בית המשפט התעלם מרצון בנו, המעוניין לשאת רק בשמו.

בתגובה, האם שבה על טענותיה בהליך הקודם והפנתה להמלצת גורמי הרווחה.

עמדה נחרצת

ואולם, בחינת פסק הדין שניתן בערכאה הקודמת ונסיבות המקרה הובילו את שופטי הערעור – סגן הנשיא ישעיהו שנלר (אב"ד), סגן הנשיא ד"ר קובי ורדי והשופטת עינת רביד – לקבל את הערעור.

"מדובר במקרה קשה, של נתק מוחלט בין אם לילדיה" כתבו השופטים, ובד בבד ציינו כי הליכי הערעור החלו כשהבן היה קרוב לגיל 17 וכי העמדה שהציג בפניהם הייתה חד-משמעית ונחרצת.

השופטים הסבירו כי מדובר כאן בנער בוגר שלא ניתן להתעלם מרצונו כל עוד הוא לא פוגע בטובתו. במקרה הנוכחי, הם התרשמו כי זה רק הגיוני שהוא ירצה לשאת בשם משפחה זהה לזה של אחיותיו, ומלבד זאת – ממילא בקרוב ימלאו לו 18 כך שלא רחוק היום בו הוא יוכל לשנות את שמו בעצמו.

לפיכך, השופטים קבעו כי הבן יישא בשם המשפחה של האב בלבד, והביעו תקווה כי המשפחה תמצא את הדרך לאחות את הקרעים שנוצרו בתוכה.

עו"ד איתן ליפסקר עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
עתיד חדש לגירושין בישראל
סאן זרח, צילום: שי גבריאלי

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ