לפסק הדין בעניין בעלי הזכויות בדירות בבית המשותף ברחוב החייל, רעננה נ' שמחון ואח'
נציגות בית משותף ברעננה הגישה תביעה למפקחת על המקרקעין כנגד בני זוג המתגוררים בבניין, בגין סירובם לביצוע תמ"א 38. המפקחת על המקרקעין קיבלה את התביעה וכפתה על בני הזוג את ביצוע התכנית.
דיירים בבית משותף ברחוב החייל ברעננה ביקשו לחזק את הבניין מפני רעידות אדמה בהתאם לתמ"א 38, ולאחר שקיבלו בדצמבר 2010 אישור מהוועדה המקומית לתכנון ובנייה ברעננה, התקשרו בהסכם עם חברה קבלנית, בו נקבע כי במסגרת התכנית ייבנו שתי קומות נוספות, מחסנים, מעליות, מרפסות ומקומות חנייה. אולם, נציגות הבית המשותף התקשתה לממש את התכנית, בשל התנגדות בני זוג, דיירי הבניין, ולפיכך הגישה תביעה למפקחת על המקרקעין בפתח תקווה, על מנת שתכפה הסכמתם לביצוע התכנית.
הנציגות טענה, כי כל הטענות שהעלו המתנגדים לתכנית נבדקו ונדחו על ידי הוועדה לתכנון ובנייה, וכי הנציגות פעלה לאורך כל הדרך בליווי מקצועי, כאשר כל החלטותיה התקבלו כדין באסיפות דיירים. עוד נטען, כי התנגדות בני הזוג נסובה על דרישתם לבנות ממ"דים, שנדחתה על ידי יתר הדיירים, אשר העדיפו בניית מרפסות, ובקשתם לשנות מיקומי חניות, אשר יתר הדיירים התנגדו לה, נוכח פגיעה והרס שהשינוי המבוקש יגרום לשטחי הגינה והרכוש המשותף.
בני הזוג טענו, כי מימוש הפרויקט הינו מפלה ויוביל לפגיעה מהותית בזכויותיהם, זאת משום שהתכנית מלווה בליקויים רבים, ובהם התנהלותה הכושלת וחסרת תום הלב של הנציגות אשר לוקה באפליה, שכן הנציגות קיבלה החלטות מהותיות ללא הסכמתם, סירבה לבנות ממד"ים כבקשתם, ואישרה את מיקום החניות מתחת לדירתם, דבר אשר יגרום לפגיעה ממשית באיכות חייהם, וכך גם סירבה להעניק להם דיור חלופי בעת ביצוע התכנית.
דיירים סרבנים
המפקחת על המקרקעין, טלי להב, קיבלה את התביעה לאחר שקבעה כי למרות שבני הזוג יכלו להגיש תביעה כנגד הנציגות בטענה כי התכנית פוגעת בזכויותיהם המהותיות, הם לא עשו זאת, ויתירה מכך, הם אף לא הוכיחו טענות מסוג זה בהליך הנוכחי- כך, לא הוכיחו כיצד הפלו אותם או כי הנציגות קיבלה החלטותיה שלא כדין או כיצד יש במיקום חנייה מתחת לדירתם כדי לפגוע בהם באופן מהותי.
עוד נקבע, כי אין בסירוב הנציגות או הדיירים לבצע מיני פעולות תכנוניות כבקשת בני הזוג כדי לשלול את תום ליבם או כדי להראות כי הופלו לעומת שאר הדיירים, כאשר מנגד דווקא בקשתם כי יימצא להם דיור חלופי בעת ביצוע התכנית, היא שעלולה ליצור חוסר שוויון בינם לבין הדיירים האחרים. כן נקבע, כי ההחלטה לבנות מרפסות חלף ממד"ים התקבלה על דעת מרבית הדיירים ואין כל סיבה להתערב בה.
לפיכך נפסק, כי למרות התנגדות בני הזוג, תוכל הנציגות להמשיך לבצע את העבודות בהתאם לתכנית.
המפקחת ציינה, כי התלבטה בסוגיית הוצאות ההליך, אולם נוכח סרבנות בני הזוג אשר נמשכה לאורך כל ההליך, "אין להשיב את התובעים ריקם" ולפיכך חייבה את בני הזוג לשלם לנציגות שכר טרחת עורך דין של 6,000 שקלים ו 400 שקלים לכל עד שהעיד בהליך.
לפסק הדין בעניין בעלי הזכויות בדירות בבית המשותף ברחוב החייל, רעננה נ' שמחון ואח'
למדור: דיני מקרקעין
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.