אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> בימ"ש הפחית כ-90% מסכום המזונות: "מעתה יש לומר משפחה מתחלקת"

בימ"ש הפחית כ-90% מסכום המזונות: "מעתה יש לומר משפחה מתחלקת"

מאת: עו"ד הילה בורנשטיין | תאריך פרסום : 26/10/2017 18:21:00 | גרסת הדפסה

עו"ד, בימ"ש הפחית כ-90% מסכום המזונות: "מעתה יש לומר משפחה מתחלקת"עו"ד הילה בורנשטיין (צילום: תומר שלום - סטודיו תומאס) [תמונת אילוסטרציה חיצונית: Cathy Yeulet, 123rf.com]

אב החולק במשמורת משותפת על בתו היחידה תבע הפחתת מזונות עקב הרעה במצבו הכלכלי. למזלו הרב, ההלכה החדשה בעניין מזונות ילדים ניתנה לפני שתביעתו הוכרעה וכעת הוא נהנה מפירותיה.

בית משפט למשפחה בראשון לציון הפחית באחרונה משמעותית את סכום המזונות שאב משלם לבתו כבת ה-11. השופטת מירה רום פלאי ביססה את קביעתה על הלכת בית המשפט העליון מיולי האחרון, לפיה שני ההורים חייבים לזון את ילדיהם לאחר הגיעם לגיל 6.

ההורים התגרשו ב-2012, לאחר שנקבע כי הם יחלקו במשמורת הבת – שבאותה התקופה הייתה בת 6 שנים – והוטל על האב לשלם 2,400 שקלים.

לפני כשנתיים וחצי פנה האב לבית המשפט בבקשה להפחית את המזונות או לבטלם שכן משכורתו פחתה משמעותית ולכן מדובר ב"שינוי נסיבות מהותי" המצדיק, לפי ההלכה, לשנות את סכום המזונות. בד בבד הוא טען כי יוצא שהוא משלם לבתו כפל מזונות שכן הוא מממן אותה גם כשהיא אצלו, וכזכור מדובר במשמורת משותפת.

האב הוסיף כי במשך השנים הכנסתה של האם גדלה, כך שהיא לא תפגע אם תביעתו תתקבל. לאחר שניתנה ההלכה החדשה בעליון, הוא הוסיף כי לאורה ברור שהוא זכאי להפחתה בסכום המזונות.

אך האם התנגדה בתוקף לתביעתו של האב בטענה שהוא משתכר יפה והכנסתו עומדת על כ-20 אלף שקל בחודש. היא הוסיפה כי הסכום שהוא משלם כיום – 2,400 שקלים – ממילא מספיק בקושי לכיסוי הוצאות הבת. בנוסף, היא ציינה כי הסכום האמור נקבע לאחר הפחתה של כ-20% מהסכום שחושב ברכיב המגורים, וכי בניגוד לטענת האב, הכנסתה לא גדלה באופן ניכר.

רוח חדשה

ואולם, השופטת רום פלאי מצאה כי מאז שנפסקו המזונות הפער בהכנסות ההורים הצטמצם ועומד על כ-10% בלבד (ביחס של 55% לאב ו-45% לאם).

השופטת ציינה כי ממועד הגשת התביעה "נשבו להן רוחות חדשות" בפסיקת מזונות ילדים.  "מעתה יש לומר, כי, המשפחה "מתחלקת", ולא, "מתפרקת"", כתבה. בתוך כך, השופטת רום פלאי הסבירה כי בהתאם להלכה החדשה, חלוקת המזונות בין ההורים תיעשה בהתאם לשיעור ההכנסות של כל אחד מהם תוך התחשבות בזמן שהילדים שוהים עימם – במקרה הזה הפער בהכנסות נמוך כאמור וזמני השהות עם הילדה שוויוניים.

החלת ההלכה על מקרה זה הובילה את השופטת למסקנה כי האם צריכה לשאת ב-1,080 שקלים מסכום המזונות בעוד שהאב צריך לשאת ב-1,320 שקלים, ומשכך, עליו לשלם רק את הפער בין הסכומים, שמסתכם ב-240 שקלים.

בנוסף, נקבע כי ההורים יחלקו בהוצאות המיוחדות והחריגות של הבת (למשל: רפואה וחינוך) בהתאם לשיעורי הכנסתם (55% האב ו-45% האם), כך שההורה שלא נשא בהוצאה ישלם את חלקו להורה האחר תוך שלושה ימים.

לקריאת פסק הדין המלא

  • שמות באי כוח הצדדים לא צוינו בפסק הדין
עו"ד הילה בורנשטיין עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ