אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> ביהמ"ש קרא לגורמי הטיפול לערוך מחקר על הורים המאיימים לפגוע בילדיהם

ביהמ"ש קרא לגורמי הטיפול לערוך מחקר על הורים המאיימים לפגוע בילדיהם

מאת: עו"ד דורית ענבר סברדליק | תאריך פרסום : 29/04/2018 08:37:00 | גרסת הדפסה

עורך דין דיני משפחה, אילוסטרציה: Cathy Yeulet, 123rf.com

אב שאיים על גרושתו כי יהרוג את בתו ויתאבד, נמצא מאז בנתק מבתו. לאחרונה בית המשפט דחה את תביעתו לחידוש הקשר. השופט לא השתכנע שהאב אינו מסוכן.

לפני כ-4 שנים איים אב לפגוע בבתו הקטינה ולהתאבד. הוא הורשע בהליך פלילי ונגזרו עליו 5 חודשי עבודות שירות ומאסר-על-תנאי. 3.5 שנים לאחר מכן הוא תבע לחדש את הקשר עם בתו, אך לאחרונה סגן נשיא בית המשפט למשפחה בנצרת, השופט אסף זגורי, דחה את תביעתו.

השופט התרשם כי למרות המאמצים מצד ידי רשויות הרווחה ובית המשפט, האב הפר החלטות שיפוטיות באופן שאינו מאפשר לסמוך עליו שלא ייטוש את בתו או יפגע בה חלילה.

האירוע שגרם לנתק בין האב לבין הילדה אירע בזמן סכסוך גירושין ארוך וסוער, כאשר באחד הימים שבהם לקח אותה מבית האם במסגרת הסדרי השהות, הודיע לאם כי "זו הפעם האחרונה שהיא רואה אותה והוא לא ישיבה לעולם".

בשנה שעברה – אחרי נתק של שלוש שנים וחצי מבתו –  הוא הגיש תביעה לחידוש הקשר. האב טען כי " סתם אמר את הדברים", ולעולם לא יפגע בבתו.

באחת מהחלטותיו הקודמות כתב השופט זגורי שאין לו כלים או מספיק מידע בשביל לקבוע האם אכן מדובר "באיום סתם", או באב הסובל מבעיות נפשיות המסוגל לממש את איומיו. "בבחירה בין חידוש קשר בין האב לבין הקטינה חרף החוסר בידע ומידע הגם שאין לי ספק שזה קשר שייטיב עם הילדה ושנחוץ לה לבין הגנה על חיי הילדה אני בוחר בהגנה על חייה", כתב.

בהקשר זה השופט הבהיר שאין מספיק מחקרים בנושא של מידת הסכנה הנשקפת לילדים מפני הורים המאיימים לפגוע בהם.

האם-הנתבעת טענה כי פגישות עם הקטינה חייבות להיעשות באופן מבוקר, תחת פיקוח עובדים סוציאליים, ובמקביל יש ליצור מתווה טיפולי שיבטיח את שלומן של שתיהן.

האב מצדו הודיע שאינו מוכן לעבור "ועדת מסוכנות", וטען שאינו צריך להמציא "תעודת יושר".

בהמשך הוא הסכים לבדיקת מסוכנות, אולם במרכז הקשר הוא סירב לחתום על מסמך "כללי התנהגות" כפי שכל הורה חותם.

עו"ס התרשמה שלאב רצון אמיתי לפגוש את בתו אולם ברגעי האמת הוא נסוג, אולי כיוון שבאופן לא מודע הוא מגן על נפשו שלו מפני פגיעה חוזרת בעצמו.

חייב לעבור טיפול

בשורה התחתונה, השופט זגורי התרשם שלמרות כל המאמצים של הגורמים המעורבים – האם, גורמי הטיפול ובית המשפט -- שנועדו לאפשר לאב לחדש את הקשר עם בתו תוך הבטחת שלומה הרגשי והפיזי, האב אינו מסוגל או יכול לעמוד בתנאי ההחלטות השיפוטיות.

לכן, הוסיף השופט, כי לנוכח התנהגותו הלא יציבה, קשה לסמוך על האב שלא ייטוש את בתו בשנית או חלילה יסכן אותה.

בסיכומו של דבר, השופט דחה את תבעיתו של האב וחייב אותו בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 5,000 שקל. בנוסף, ומאחר שסביר כי האב יגיש תביעה נוספת, השופט קבע שורה של הוראות ותנאים שרק בכפוף להם האב יוכל לקיים קשר עם בתו, כולל קשר רציף עם גורמי הרווחה, טיפול ואבחון פסיכולוגי ופסיכיאטרי ועוד.

פסק הדין נחתם בדברים כלליים, שיש לקוות כי יגיעו לאוזן קשבת. השופט כתב כי "בית המשפט מבקש לסיים פסק דינו בקריאה לגורמי המקצוע והמחקר לשתף פעולה וליזום מחקר יסודי שיכול להניח בפני בית המשפט כלי אבחון תקף ומהימן לבחינת מסוכנות הורים לשלום ילדיהם בהיבטים שנסקרו לעיל".

  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
עו"ד דורית ענבר סברדליק עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ