אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מקרקעין ונדל"ן >> בור באמצע הסלון: חברת הבנייה תפצה

בור באמצע הסלון: חברת הבנייה תפצה

מאת: עו"ד ריבה סלומון | תאריך פרסום : 24/09/2017 18:16:00 | גרסת הדפסה

עורך דין מקרקעין, בור באמצע הסלון: חברת הבנייה תפצהעו"ד ריבה סלומון [אילוסטרציה חיצונית: Kevin Carden 123rf.com]

בית משפט השלום בתל אביב פסק באחרונה כ-100 אלף שקל לרוכשי דירה חדשה שהתגלתה כפגומה ביותר. חברת הבנייה: "הצענו לתקן".  

השופטת רחל ערקובי הסכימה לבסס את פסק הדין על חוות דעת מומחה מוסכם שמצא בדירה החדשה ליקויים שונים, כולל בור פעור באמצע הסלון, שעלות התיקון שלהם עומדת על כ-70 אלף שקל. מסכום זה השופטת גרעה כמה אלפים משום שהרוכשים לא נתנו לחברה הזדמנות נאותה לתקן ומהצד השני הוסיפה בין היתר עוד 10,000 שקל על עגמת נפש.

הסכם המכר נחתם ביולי 2014 והתייחס לדירת גן בפרויקט שנבנה על ידי חברת הבניה "פסו רומי" ברחוב נחל שניר בנתניה. עד מהרה הקונים גילו לא פחות מאשר 13 ליקויים בדירתם החדשה, שאחד מהם היה בור ענק שנפער מתחת לסלון הדירה והיווה סכנה למשתכנים בה.

למרות פניותיהם הרבות של הרוכשים אל החברה היא לא תיקנה לטענתם אף אחד מהליקויים, וכשנה וחצי לאחר מכן הם הגישו תביעה לפיצוי של כרבע מיליון שקל על עלויות תיקון הליקויים ועוגמת הנפש הרבה שנגרמה להם בין היתר משום שנמנע מהם שימוש סביר בדירה. חוות דעת שמאית שצירפו לתביעתם העידה שהתיקונים יעלו להם כ-186 אלף שקל.

חברת הבנייה טענה מצדה כי התובעים אינם חפצים בפתרונות ומטרתם היא "להוציא ממנה כספים", שכן היא הציעה להם לתקן את כל הליקויים אך הם סירבו. לשיטתה, מאחר שהתובעים לא אפשרו את ביצוע התיקונים – הם איבדו את זכותם לפיצויים.

לא נתנו הזדמנות

אולם השופטת עורקבי הדגישה שהסכמת הנתבעת לתיקון נגעה אך ורק לבור תוך התכחשות מוחלטת ל-12 הליקויים האחרים שמנו התובעים.

בהקשר זה השופטת ציינה כי חוק המכר מחייב חברת בנייה לבצע תיקונים בדירה אך מאידך הרוכשים חייבים לתת לה הזדמנות נאותה לעשות זאת. ההתכתבויות בין הצדדים העידו כי התובעים אכן סירבו לאפשר לנתבעת לתקן את הבור בסלון ולכן בנוגע אליו השופטת קבעה כי הנתבעת עמדה בחובתה לפי חוק המכר ולא תצטרך לשאת במלוא עלות התיקון שלו.

בהמשך, השופטת עורקבי נעתרה לבקשת הצדדים לסיום מהיר של ההליך באמצעות מינוי מומחה שחוות דעתו תתקבל ללא חקירה או שמיעת ראיות נוספות.

המומחה שמונה ביקר בשטח וקבע כי עלות התיקון של כל הליקויים, לרבות הבור, עומדת בסך 72 אלף שקל. מסכום זה השופטת הפחיתה 5,000 שקל מאחר שהתובעים לא אפשרו את תיקון הבור כאמור, אך הוסיפה לו עוד 4,000 שקל עבור תיקון ליקויים שהתגלו בחומה המשותפת של החצר (עניין שהמומחה לא התייחס אליו) וגם 10,000 שקל עבור עגמת הנפש. בסך הכל התובעים זכו בפיצוי של 81 אלף שקל בתוספת 15 אלף שקל בגין הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד.

עו"ד ריבה סלומון עוסק/ת ב- מקרקעין ונדל"ן
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום מקרקעין ונדל"ן באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום מקרקעין ונדל"ן

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ