האישה הכפישה את אבי ילדיה כשכתבה למשרד ממשלתי שהוא "לא מאוזן תרופתית וסובל ממחשבות רדיפה". טענתה כי התחזה אליה ושלח את המייל בעצמו - נדחתה
בית המשפט למשפחה באשדוד קיבל לאחרונה תביעת לשון הרע ופגיעה בפרטיות שהגיש גבר נגד זוגתו לשעבר, לאחר שזו שלחה למשרד העבודה חוות דעת פסיכיאטרית בעניינו, והאשימה אותו בהתנהלות נפשית לקויה. תביעה נגדית מטעם האישה נדחתה כמעט במלואה על-ידי השופטת עפרה גיא.
הצדדים, בני זוג לשעבר, ניהלו מערכת יחסים כידועים בציבור למשך כ-11 שנים. הם הביאו לעולם שני ילדים, כיום בני 17 ו-14. במוקד הסכסוך לאחר פרידתם: שתי חברות כוח אדם, שהמניות בהן היו רשומות במקור על-שם האישה. באמצע 2019 הוחלט בפסק-דין להעביר 100% מהמניות באחת החברות לידי האיש. לאחר כשנתיים, באפריל 2021, הוגשה תביעתו לבית המשפט. תביעה נגדית מטעם האישה הוגשה בינואר 2022.
לטענת האיש, סמוך לאחר פסק הדין שלחה פרודתו לאגף המוסמך על רישוי להחזקת חברות כוח אדם במשרד העבודה, מייל בצירוף חוות דעת פסיכיאטרית, וכתבה שהוא "לא מאוזן תרופתית וסובל ממחשבות רדיפה". לטענתו כתוצאה מכך לא חודש הרישיון לחברה שהועברה לבעלותו, והיא קרסה כלכלית. האיש סיפר בהקשר הזה כי מחברה רווחית בעלת מחזור של למעלה מ-8 מיליון שקל, היא הפכה ללא פעילה עם יתרת חוב של 900 אלף שקל.
לעמדת התובע מדובר בפעולה פוגענית ומכוונת שנועדה להזיק לו ולחבל בעסקיו. הוא עתר לפיצוי של 200 אלף שקל – מחצית בגין לשון הרע, והחצי הנוסף בשל פגיעה בפרטיותו.
האישה, מצדה, הכחישה כי היא זו ששלחה את המייל, וטענה שבן-זוגה לשעבר הוא שמסר את החומרים תוך שהתחזה אליה. "מדובר במזימה זדונית של התובע המתעמר בה, בין היתר בדרך של לטפול עליה האשמות שווא", טענה. בתביעה הנגדית מטעמה עתרה האישה לפיצוי בסך 150 אלף שקל, בטענה שבן-זוגה לשעבר שלח למשרד העבודה מכתב פוגעני בו ייחס לה אמירות שקריות, תוך הצגתה כנוכלת וגרימת פגיעה לשמה הטוב, לפרטיותה ולמוניטין המקצועי שלה.
לא הוציא דיבה
לאחר בחינת הראיות, עדויות הצדדים ושחזור המיילים שנשלחו מכתובת הדואר האלקטרוני של החברה, שוכנעה השופטת גיא כי האישה היא ששלחה את המייל המדובר, כמו גם מיילים נוספים סביב אותו מועד. לדברי השופטת, עדות האישה הייתה "פתלתלה ומתחמקת" והיא אף חזרה בה מהכחשות לאחר שהוצגו בפניה מסמכים חתומים על-ידה.
ברמה המשפטית נקבע כי משלוח המייל עם חוות הדעת הפסיכיאטרית מהווה הן לשון הרע – מאחר שמדובר בדברים שעלולים להשפיל אדם ולפגוע בעסקיו – והן פגיעה בפרטיות, שכן מדובר במסמך רפואי חסוי שנשלח ללא רשות וללא צורך.
מנגד, תביעת האישה לפיצוי בגין לשון הרע במייל תגובה ששלח האיש למשרד העבודה - נדחתה. השופטת התרשמה כי המכתב שוגר על רקע ניסיון האיש להגן על ענייניו האישיים, ולא במטרה לבזות את פרודתו. "אף אם ניתן להתווכח עם סגנונו של האיש - התרשמתי כי פעולותיו נעשו בתום לב", ציינה. עם זאת, בשל ניסוחו המתלהם של המכתב קבעה השופטת שיופחתו עשרת אלפים שקל מהפיצוי הסופי לאיש.
בנסיבות אלה חויבה האישה לפצות את בן זוגה לשעבר ב-150 אלף שקל בגין הוצאת דיבתו ופגיעה בפרטיותו, בתוספת 30 אלף שקל הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד.
- ב"כ התובע/הנתבע: עו"ד רפאל אלקובי
- ב"כ הנתבעת/התובעת: עו"ד חיים ויקי שמעוני
עו"ד דוד טובול עוסק/ת ב- לשון הרע ודיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.