אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> אב שמרצה מאסר בגלל פגיעה בבנותיו חויב במזונות

אב שמרצה מאסר בגלל פגיעה בבנותיו חויב במזונות

מאת: עו״ד אורי דון יחייא | תאריך פרסום : 07/06/2021 17:30:00 | גרסת הדפסה

עו״ד אורי דון יחייא (אילוסטרציה חיצונית: Pawel Czerwinski, Unsplash)

האב טען כי יש לפטור אותו ממזונות ששת ילדיו הקטינים מכיוון שאין לו הכנסות או נכסים. בית הדין הבהיר כי חובת המזונות היא מוחלטת וחלה גם על אסירים 

בית הדין הרבני בתל אביב קיבל לאחרונה תביעת מזונות שהגישה אם לשבעה נגד בעלה לשעבר. לבני הזוג ששה ילדים קטינים ובת נוספת בת 18. הבעל הורשע בפגיעה בשתי בנותיו הגדולות והוא מרצה מאסר של 5 שנים. הבעל ביקש פטור ממזונות וטען כי אינו יכול לשלם דבר. הדיינים ציינו כי ההלכה אינה פוטרת ממזונות אב שפשע וההכניס את עצמו למצב בו הוא אינו יכול לפרנס את ילדיו.

בני הזוג נישאו לפני כ-19 שנה והתגרשו לפני כארבע שנים וחצי. יש להם שבעה ילדים בגילאי 7-18. הבעל מרצה עונש מאסר של 5 שנים בגין פגיעה בשתי בנותיו הגדולות. 

ביולי 2020 הגישה האם בקשה לפסיקת מזונות הילדים. היא טענה כי בזמן שהות המשפחה בשליחות בחו״ל האב פרנס אותם ביד רחבה והילדים מורגלים לרמת חיים גבוהה. 

האב השיב כי אין לו רכוש שממנו ניתן לגבות את דמי המזונות ולנוכח מצבו אין לו גם יכולת לעבוד ולהתפרנס. 

האם טענה כי האב יכול לעבוד בכלא והוסיפה כי משפחת האב מבוססת כלכלית ותומכת בו במימון ההליכים המשפטיים ואין סיבה שהיא לא תסייע לו בתשלום המזונות. היא ציינה כי למימון ההליך המשפטי השקיעה משפחתו כחצי מיליון שקל. בנוסף לדבריה, משפחת האב נתנה לו נכסים יקרי ערך במתנה והם מעכבים את הרישום על שמו כדי שלא ניתן יהיה לחייב אותו במזונות. 

האב הכחיש את הדברים וטען שעבור עבודתו בכלא הוא מקבל שכר זעום של כמה שקלים ליום.

לנוכח שחרורו הקרוב של האב מהכלא, בחודש אוגוסט 2021 או בסוף השנה האזרחית, טענו הצדדים גם באשר לכושר השתכרותו לאחר השחרור. 

באי כוח הצדדים הסכימו כי אדם עם רקע כמו של האב אינו 'מצרך מבוקש' בשוק העבודה. בעוד באת כוח האם טענה שהאב יכול להשתכר 10,000 שקל, באת כוח האב טענה שהוא יכול להשתכר לא יותר מ-6,000 שקל לחודש.

שלא יצא חוטא נשכר

הדיינים הרב שלמה שטסמן, הרב אייל יוסף והרב עידו שחר קבעו שהאם לא הוכיחה את טענותיה בעניין פוטנציאל ההשתכרות של האב בכלא וכן בעניין נכסי משפחתו ויצאו מנקודת הנחה שלאב אין הכנסה מעבודה או רכוש בר מימוש. 

הם הבהירו כי על פי ההלכה יש חיוב משפטי גמור על האב לזון את ילדיו עד גיל שש. החיוב הוא כספי ואינו חיוב בעין.

הדיינים הוסיפו כי גם בעל שאין לו נכסים היושב במאסר ואינו יכול ״להשכיר את עצמו״ (לעבודה), חייב במזונות אשתו וילדיו. מה שבית הדין יפסוק לחובתו ישולם על ידי הביטוח הלאומי לפי חוק, וכשהבעל יצא מן המאסר ישלם את החוב לביטוח הלאומי.

הם ציינו עוד כי לפי הפסיקה גם לאחר גיל שש חייב אב אסיר שאין לו נכסים לזון את ילדיו מכח תקנת הרבנות הראשית. במיוחד במקרה זה בו האב פשע כלפי ילדיו הרכים והביא את עצמו למצב בו הוא אינו יכול לפרנס אותם.

בסופו של דבר נקבע כי החל מחודש אוגוסט 2020 ישלם האב את הסכום המקסימאלי שהמוסד לביטוח לאומי משלם לאם על פי פסק דין למזונות ילדים. ממועד שחרורו ממאסר ואילך הוא ישלם סך כולל של 7,200 שקל לחודש.

  • ב״כ התובעת: עו"ד טלי רויטל אלמן
  • ב״כ הנתבע: עו"ד דנה מלכא
עו״ד אורי דון יחייא עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ