אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מקרקעין ונדל"ן >> איחרו במסירה ולא העבירו את הזכויות – הרוכשים יפוצו

איחרו במסירה ולא העבירו את הזכויות – הרוכשים יפוצו

מאת: עו"ד גד שמגר | תאריך פרסום : 04/09/2019 10:09:00 | גרסת הדפסה

עורך דין מקרקעין, איחרו במסירה ולא העבירו את הזכויות – הרוכשים יפוצואילוסטרציה: Kurhan, 123rf

המוכרים טענו שפעלו כדין כיוון שלא קיבלו את כל הכסף שהובטח להם. אלא שבית המשפט קבע כי התנהלותם לא מתיישבת עם ההסכם וודאי שלא הייתה סיבה חוקית לעכב את רישום הדירה. הפיצוי שישלמו: כ-155 אלף שקלים.

סגנית נשיא בית משפט השלום בבית שמש השופטת דורית פיינשטיין פסקה לאחרונה פיצויים של כ-155 אלף שקל לרוכשי דירה בבית שמש, שקיבלו אותה באיחור של 3 חודשים ולא זכו לרשום אותה על שמם בטאבו אף שחלפו כבר שלוש שנים. בפסק הדין נקבע כי למוכרים לא הייתה עילה חוקית לעכב את הפינוי ואת העברת הזכויות.

בין הצדדים נכרתו שני הסכמים בנוגע לדירה שבבית שמש. בהסכם הראשון, שנחתם ביוני 2015, נקבע כי מחיר הדירה הוא 1,360,000 שקל והיא תימסר לרוכשים בתוך שנתיים כיוון שהמוכרים ממתינים לדירה בפרויקט חדש.

לאחר מכן, המוכרים שינו את דעתם ורכשו דירה קיימת. אלא שהם התקשו לעמוד בתשלומים לבעליה, משום שהרוכשים לא שילמו להם את רוב התמורה, ולמעשה הם קיבלו מהם סכום מזערי של 366 אלף שקל. בעקבות העיכוב בתשלומים נאלצו המוכרים לשלם לבעלי הדירה פיצויים של 25 אלף שקל.

בספטמבר 2016 נחתם ההסכם הנוסף במסגרתו הוסכם על יישור ההדורים בין הצדדים. במסגרת זו התחייבו הרוכשים להשלים את מלוא התמורה בתוך כשלושה שבועות, ולשלם למוכרים  30,000 שקל אם יפנו אותה בתוך 14 ימים ממועד התשלום האחרון.

הפעם הרוכשים עמדו בהתחייבותם אך המוכרים לא פינו את הדירה בזמן, ולמעשה מסרו אותה באיחור של כ-3 חודשים בהתערבות בית דין לממונות. אם לא די בכך, הם אף לא פעלו להעברת הזכויות בטאבו, ולפיכך הגישו הרוכשים תביעה לפיצויים על איחור במסירה והפרת הסכם.  

המוכרים טענו שהיו רשאים לעכב את הפינוי ואת העברת הזכויות משום שהרוכשים לא הסכימו לשלם להם את הפיצויים עבור הפינוי המוקדם, שנחשב לחלק מהתמורה המוסכמת. במילים אחרות, לטענתם הרוכשים שוב לא עמדו בהתחייבויותיהם בהסכם.

לא נכלל במחיר

אך סגנית הנשיאה, השופטת דורית פיינשטיין, לא הסכימה עם המוכרים. בפסק הדין נקבע כי לפי ההסכם השני הזכאות שלהם לדמי פינוי קמה רק אם ימסרו את הדירה שבועיים אחרי קבלת מלוא התמורה. כלומר, הפיצוי האמור לא נכלל במחיר הדירה.

בצד זאת, השופטת ציינה כי היא מבינה את החששות שליוו את המוכרים בנוגע ליישום ההסכם השני לנוכח התנהלות הרוכשים – שלא עמדו בתשלומים לפי ההסכם הראשון ואף לא שילמו למוכרים שיפוי שנפסק לחובתם בבית הדין לממונות אלא לאחר  הליכי הוצאה לפועל.

אלא שעם זאת, ההתנהלות הבעייתית של הרוכשים לא הקימה למוכרים את הזכות לאחר במשך חודשים במסירת הדירה, ולפיכך עליהם לפצות אותם ב-44 אלף שקל בהתאם למתווה שנקבע בהסכם המכר.

באשר להעברת הזכויות בטאבו, השופטת קבעה כי מאחר שהמוכרים לא היו זכאים לדמי הפינוי המוקדם, הרי שלא הייתה להם עילה שלא לקיים את התחייבותם לרישום הזכויות על שם הרוכשים. בשל כך נקבע כי הרוכשים זכאים בנוסף גם לפיצוי המוסכם שנקבע בהסכם על הפרה יסודית, בסך של 100 אלף שקל. 

לסכומי הפיצוי יתווספו הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין, אם כי בסכום מתון של 12,500 שקל, וזאת משום שגם הרוכשים לא היו טלית שכולה תכלת.

  • שמות באי הכוח לא צוינו בפסק הדין
עו"ד גד שמגר עוסק/ת ב- מקרקעין ונדל"ן
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום מקרקעין ונדל"ן באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום מקרקעין ונדל"ן
עורך דין יש, ושמאי?
צלם: גלעד ארצי

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ