אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חוקתי ומנהלי >> אזרח ליטא שאשתו הישראלית נפטרה יישאר בינתיים בישראל

אזרח ליטא שאשתו הישראלית נפטרה יישאר בינתיים בישראל

מאת: עו"ד יגאל מור | תאריך פרסום : 17/02/2022 15:48:00 | גרסת הדפסה

עו"ד יגאל מור, צילום: אביגיל פפרנו באך | אילוסטרציה: Levi Ventura on Unsplash

הליך מדורג לקבלת מעמד עבורו מכוח נישואים בוטל עם מות האישה. ערר שהגיש על דחיית בקשתו למעמד מטעמים הומניטריים טרם נדון, אך בינתיים האשרה שלו פגה. ביהמ"ש האריך את תוקפה עד להחלטה סופית של הדרג הגבוה ביותר

בית המשפט לעניינים מנהליים בבאר שבע האריך את רישיון השהייה הזמני של אזרח ליטא בישראל לאחר שאשתו הישראלית נפטרה. בני הזוג פתחו בהליך מדורג בו ביקשו להעניק לאיש מעמד בישראל מכוח הנישואים. אלא שלמרבה הצער האישה נפטרה ובקשתו להישאר בישראל סורבה. בקשה שהגיש למעמד מטעמים הומניטריים לצורך טיפול בסרטן ממנו הוא סובל טרם הוכרעה באופן סופי, אולם בינתיים פג תוקף אשרת השהייה שלו בארץ. השופטת גאולה לוין קיבלה את בקשתו שלא לגרש אותו מישראל עד להחלטה סופית בעניינו.

המערער, אזרח ליטא בן 69, הגיע לישראל לפני כעשרים שנה והכיר פה בת זוג ישראלית. בשנת 2017 השניים פתחו בהליך מדורג ברשות האוכלוסין וההגירה להסדרת מעמדו מכוח חייהם המשותפים. במסגרת ההליך קיבל המערער מעמד של תושב ארעי, וב-2018 בני הזוג נישאו.

כשנתיים לאחר מכן נפטרה האישה, והמערער ביקש להאריך את שהייתו בארץ מכוח נוהל הפסקת הליך מדורג. בקשתו, וגם ערר פנימי שהגיש נדחו והוא נדרש לעזוב את ישראל בתוך 30 ימים. המערער פנה לבית הדין לעררים, שהורה על מחיקת הערר בנימוק שבקשת המערער נדחתה בצדק משלא לא עמד בתנאי הנוהל. עם זאת, בית הדין לעררים הציע לו להגיש בקשה למעמד מטעמים הומניטריים בעקבות מחלת הסרטן ממנה סובל, ואשרתו הוארכה ב-30 ימים.

אלא שגם בקשתו מטעמים הומניטריים נדחתה, ונקבע שלא הוכח כי לא יוכל לקבל טיפול בליטה. בערר פנימי שהגיש בעניין זה טרם ניתנה החלטה.

במקביל, האיש ערער על החלטת בית הדין לבית המשפט לעניינים מנהליים. הוא ביקש לתת לו מעמד כדי שיוכל לקבל טיפולים רפואיים. בנוסף הוא טען שמכוח נוהל הפסקת הליך מדורג יש להעביר את עניינו לוועדה בינמשרדית למתן מעמד מטעמים הומניטריים, ולפי הנוהל, כל עוד לא התקבלה החלטה סופית יש להאריך את תושבותו הזמנית.

המשיבה, רשות האוכלוסין וההגירה, טענה שהמערער לא עומד בתנאים להעברה ישירה לוועדה הבינמשרדית, וממילא עניינו נבחן במסגרת הבקשה לטעמים הומניטריים כך שאין טעם בערעור. עוד נטען שהוא לא זכאי להארכה אוטומטית של האשרה.

הרחקתו תסכל את ההליך

השופטת לוין מחקה את הערעור והורתה על הארכת התושבות הזמנית של המערער. השופטת קיבלה את עמדת המשיבה שאין טעם לדון בערעור מכיוון שבקשת המערער למעמד מטעמים הומניטריים כבר נבחנת במסגרת הערר הפנימי שהגיש.

עם זאת, השופטת קיבלה את טענת המערער וציינה כי בהתאם לנוהל הפסקת הליך מדורג יש להאריך את האשרה עד להחלטה של הוועדה הבינמשרדית. לטעמה של השופטת, מדובר בהארכה עד להחלטה סופית של הדרג הגבוה ביותר.

השופטת הסבירה כי אם יאלץ המערער לצאת מישראל טרם ניתנה החלטה סופית, יהיה עליו לנהל את ההליך מרחוק, דבר שיש בו הכבדה רבה, עד כדי סיכול הליך הערר.

משכך היא קבעה כי אשרת המערער תוארך עד לאחר שתתקבל בעניינו החלטה סופית.

  • ב"כ המערער: עו"ד אוליסיה מושקוביץ', עו"ד גבריאל זובוק, עו"ד רועי קפח
  • ב"כ רשות האוכלוסין: פרקליטות מחוז דרום
עו"ד יגאל מור עוסק/ת ב- חוקתי ומנהלי
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חוקתי ומנהלי באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חוקתי ומנהלי
יש פתרון פשוט והוגן לכאוס שנוצר בבחירות
עו"ד זאב ולנר | צילום: אסנת רום [אילוסטרציה: Rafael Nir, Unsplash]

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ