- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אדם ששנה אישור מחלה ופרסם אותו באינטרט- הורשע בעבירות זיוף
לפסק הדין בעניין מדינת ישראל נגד מדר ארז
בית משפט השלום בת"א הרשיע אדם אשר סרק אישור מחלה למחשב, שנה את הכתוב בו באמצעות תכנה גראפית ופרסם אותו באינטרנט, למטרות "הומור", בעבירות של זיוף ושימוש במסמך מזויף.
הנאשם קבל אישור מחלה מרופאה, ולאחר מספר ימים סרק את אישור המחלה למחשב, מחק באמצעות תכנה גראפית את האבחנה הרפואית שנרשמה ע"י הרופאה, ובמקומה כתב: 'סתם בלבל ת'מוח בריא כמו שור, נתתי לו סתם כדורים שאני מקבלת עליהם עמלה'. את האישור המזוייף פרסם הנאשם באינטרנט באתר "פרש", ובו ביום פורסמה באתר YNET ידיעה, וכתוצאה מכך הושעתה הרופאה מידית ממקום עבודתה.
ב"כ הנאשם טען, כי אין בפרסום כוונה פלילית, ומטרתו להצחיק ולשעשע.
השופטת רחל גרינברג קבעה, כי שינוי האישור ופרסומו מקיימים את יסודות העבירות שיוחסו לנאשם. לדבריה: "מכיוון שהאינטרנט הפך בימינו לאמצעי תקשורת פופולארי ונפוץ, יש להקפיד שמי שבוחר להתבטא באמצעותו, בכל עניין שהוא, לא יעבור על החוק ויימנע בכך מפגיעה שלא לצורך באחרים".
השופטת דחתה את טענת ב"כ הנאשם, כי מדובר ב"זוטי דברים", וקבעה כי: " זיוף האישור הרפואי שמשמעו השמצה גסה של הרופאה ששמה מתנוסס עליו ואשר הפכה אותה ללעג ולקלס בעיני מעסיקיה והציבור הרחב הקורא כתבות המתפרסמות באינטרנט, אינו עניין קל ערך כלל ועיקר".
- ב"כ המאשימה: עו"ד נועה ברעם
- ב"כ הנאשם: עו"ד ישראל אסל
לפסק הדין בעניין מדינת ישראל נגד מדר ארז
למדור פלילי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
