אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> 10,000 שקל פיצוי על כל פוסט משמיץ בפייסבוק

10,000 שקל פיצוי על כל פוסט משמיץ בפייסבוק

מאת: עו"ד גיא אבידן | תאריך פרסום : 25/02/2016 18:50:00 | גרסת הדפסה

צילום: dollarphotoclub

רופא מטירה, שב-2014 פורסמו נגדו בפייסבוק פוסטים המאשימים אותו בזיוף ושוחד, הגיש נגד המפרסמים תביעת דיבה. הנתבעים טענו כי ניסו להגן על הציבור מפני חריגות בנייה שביצע התובע. השופטת קבעה כי הפרסומים נועדו לפגוע ומדובר בלשון הרע.

התובע, רופא שיניים תושב טירה, הקים במהלך 2009 בניין על שטח שנמצא בבעלותו. היתר הבניה אישר לו לבנות שלוש קומות אך הוא חרג מההיתר ובנה קומה נוספת. התובע הורשע על פי הודאתו בחריגות בניה ולאחר מכן הגיש בקשה לוועדה לתכנון ובניה לתת היתר לקומה הנוספת.

 הפיצו עליכם פוסטים מביישים?

עורך דין לשון הרע

הנתבעים, המתגוררים בסמוך לבניין, הגישו התנגדות להכשרת חריגות הבניה אך התנגדותם נדחתה. ביוני 2014, בטרם ניתנה ההחלטה המאשרת את הקומה הרביעית, פרסמו הנתבעים בדף הפייסבוק של כל אחד מהם פוסטים שלפיהם ההיתר הושג באמצעים פסולים.

כמה ימים לאחר הפרסומים הגיש התובע תביעת דיבה על סך 200,000 שקל. לטענתו הנתבעים הבינו כי הוא עומד לקבל היתר לחריגות ולכן יצאו במסע הכפשות שמטרתו פגיעה בשמו הטוב, מתוך תקווה להשפיע על החלטת ועדת התכנון.

לדברי התובע, בפוסטים פרסמו הנתבעים על רקע תמונת הבניין כי זה "שיא החוצפה", "לא חוקי" וכי מדובר בבניה שאושרה תוך "זיוף ושוחד". הפרסומים פגעו בהכנסותיו כרופא שכן מטופלים ביטלו תורים על רקע השמועות שהופצו עליו.

הנתבעים טענו כי לא מדובר בלשון הרע והתביעה מטרתה לנקום בהם על הגשת ההתנגדות. לדבריהם, התובע ביצע עבירות בניה ומטרת הפרסומים היתה למנוע בנייה לא חוקית, ומכל מקום לא נגרם לתובע נזק או פגיעה בשמו הטוב. יתירה מכך, שמו כלל לא הוזכר בפרסומים.

השחירו את עיניו

השופטת אשרית רוטקופף מבית משפט השלום בפתח תקווה מצאה כי בכל הפרסומים יש יסודות ברורים של לשון הרע ובמיוחד השימוש במונחים "שוחד" ו"זיוף" כאמצעים שננקטו לקידום הבנייה.

השופטת קבעה כי אדם סביר הנחשף לפרסומים מתרשם שמאחורי הבנייה עומד אדם לא ישר שאינו בוחל באמצעים לא כשרים כדי לקדם את האינטרס האישי שלו. לכן הדברים עלולים להטיל כתם על התובע כאדם פרטי ובמיוחד כרופא.

השופטת קבעה כי גם אם שמו של התובע לא פורסם בפוסטים ניתן להבין מהם בקלות כי מדובר בו. בנוסף, הפרסום לא נעשה בתום לב שכן אילו מטרתם של הנתבעים היתה להגן על האינטרס הציבורי הם היו מסתפקים בפרסום העובדות אך הם הכפישו את התובע בביצוע עבירות פליליות חמורות של שוחד וזיוף ולא הציגו בסיס עובדתי מינימאלי לטענות אלה.

השופטת הדגישה כי עוולת לשון הרע יכולה להתקיים גם כשמדובר בפרסום בעולם וירטואלי. גם אם לעתים הפרסום במסגרת זו "נבלע בהמון", אין מקום להקל עם הנתבעים נוכח ההאשמות הקשות כנגד התובע.  

השופטת קיבלה את עדות התובע לפיה הפרסומים עוררו הד רב, "השחירו את עיניו ואת חייו" והיה בהם כדי לפגוע בו קשות באופן אישי ומקצועי, במיוחד על רקע השתייכותו לקהילה מוסלמית הרואה בחומרה יתירה עבירות שוחד.

השופטת סיכמה כי לנתבעים היתה כוונה לפגוע בתובע על רקע תסכולם מדחיית התנגדויותיהם להיתר הבניה. מכיוון שאחד הפוסטים היה למעשה שיתוף פוסט קודם, קבעה השופטת כי בסך הכל היו שבעה פרסומים וחייבה את הנתבעים בסכום של 70,000 שקל בתוספת הוצאות בסך 10,000 שקל.  

  • ב"כ התובע: עו"ד מיכאל צלר
  • ב"כ הנתבע: סעיד עתילי

* עורך דין גיא אבידן עוסק בלשון הרע

** הכותב לא ייצג בתיק

*** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
3

עברית, רבותי

למגיבה מס' 1: על עוולות ושקרים אין "מרתיעים" אלא "מתריעים". נוסף לכך, כאשר רוצים להתריע על כוונת הרופא לקבל היתר בניה, אין פירוש הדבר שמותר לפרסם טענות משמיצות וחסרות בסיס, כי הוא נוקט שיטות מושחתות להשגת ההיתר - אלא עם בידי מפרסם המידע ראיות מוצקות לכך.
2

למגיבה 1 אין סתימת פיות ואין הגבלה של חופש הביטוי

חוק איסור לשון הרע מגן על חושפי שחיתויות ועל עובדות לא על השחרת שמם של אנשים לשווא. לכן, אם אינך מתבסס על עובדות אלא רק על המצאות שנועדו להכפיש מישהו דע לך שתצטרך לשלם על כך.
1

סתימת פיות קלאסית. איך אנשים ירתיעו על עוולות ושקרים ?

מישהו מוכן להסביר לי את הטרנד הזה של "לשון הרע". איך אנשים ירתיעו על אנשים רעים, שקרנים, עבריינים, רמאים או כאלו שהם בעצמם ניזוקו מהם, אם לא יפרסמו זאת ברבים ??? איך יעשה קצת צדק במדינה הזו, אם אנשים אפילו לא יכולים להביע את דעתם בנוגע למעשים רעים שעשו אחרים או בנוגע לשקרים ועוולות של אחרים ??? האם אם מישהו הטריד אותי מינית, אני לא יכולה לפרסם זאת ? האם זה מחייב אותי ללכת למשטרה, גם אם לא בא לי לנהל נגדו תביעה, כי יש לזה מחיר נפשי וכלכלי ומשפחתי ? האם אני לא יכולה להזהיר בנות אחרות מהאדם הזה ? האם כאשר בעל מקצוע מסויים רימה אותי או עשה לי עבודה מחורבנת או לא עמד לגמרי בחוזה שלו, אני לא יכולה לפרםם זאת ברבים על מנת שאחרים לא ייפגעו ? האם לא זאת דמותה של הדמוקרטיה, בחופש הבעת הדעה ? האם הפכנו להיות דקטטורה של סתימת פיות ? מישהו מוכן להסביר לי היכן עובר הגבול. האם כאשר אני רושמת, שזו דעתי האישית וזו לא עובדה שקבע ביהמ"ש, האם אז זה בסדר ? מה קורה במדינה הזו? אנו הופכים להיות כמו איראן בסתימת פיות ?
1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ