ת"א 1133/99 נתן שרנסקי ואח' נגד יולי נודלמן
שופט בית משפט המחוזי בירושלים, צבי סגל, קבע פיצויים בסך 900,000 שקל ושכר טירחה בסך 300,000 שקל לשר נתן שרנסקי, בשל פרסום לשון הרע בספר "שרנסקי בלי מסכה". הש' סגל סבר כי "מידת הרשעות של הנתבע בולטת בפרסומים מעליבים ופוגעניים המתייחסים אף למראהו החיצוני של התובע."
בית המשפט מצא כי העמדה השלטת בבית המשפט הייתה כי אין להעדיף א-פריורי את חופש הביטוי על-פני הזכות לשם טוב, אף כשעסקינן בנפגע שהוא איש ציבור והפרסום נוגע לעניין ציבורי. לעניין גובה הפיצויים נקבע, על בסיס הלכת אמר (רע"א 4740/00 לימור אמר ואח' נ' אורנה יוסף ואח'), כי נסיבות העשויות להוליך להגדלת הפיצוי הן סירוב לפרסם התנצלות ואי-בדיקה מספקת של אמיתות הפרסום טרם פרסומו.
ת"א 1133/99 נתן שרנסקי ואח' נגד יולי נודלמן
למדור דיני נזיקין
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.