בע"מ 377/05, פלונית ופלוני ואח' נגד ההורים הביולוגים ואח'
בית המשפט העליון קבע כי התינוק המאומץ יישאר אצל ההורים המאמצים, וכי ההכרזה על הקטין כבר אימוץ לא תבוטל.
השיקולים שעל בית המשפט לשקול בבואו להכריע בשאלת ביטול ההכרזה על קטין כבר אימוץ הם: א. טובת הקטין. ב. זכות האב הביולוגי. ג. אינטרס ההורים המאמצים.
שיקולים אלה מתנגשים האחד בשני, וההכרעה ביניהם תקבע על סמך המשקל היחסי של כל שיקול, משקל המשתנה בהתאם לנסיבות הייחודיות של כל מקרה.
טובת הקטין - יש לבחון את מכלול התוצאות האפשריות של ניתוקו מהוריו המאמצים. אלמנט הזמן הוא בעל חשיבות רבה, שכן להתקשרות הראשונית יש השפעה מכרעת על ההתפתחות. הנזק שייגרם בעקבות הוצאת הקטין מסביבתו הנוכחית דורש מההורים הביולוגים הורות מיטיבה מעל הממוצע. ע"פ הראיות, בנקודת הזמן הנוכחית ההורים הביולוגים אינם מסוגלים להורות מסוג זה, בעוד שאין חולק על כך שההורים המאמצים הם הורים ראויים.
זכותו של האב הביולוגי - "קול הדם" ראוי שיישמע, אלא שבמקרה דנן, משקלו חלש יחסית לשיקולים האחרים. זאת בעקבות התנהגותו של האב בעבר, ובעיקר הזמן שחלף בין המועד בו נודע לו על קיומו של הילד למועד בו החליט לנקוט בהליכים לביטול צו האימוץ.
ההורים המאמצים - אמנם, אינטרס ההורים המאמצים הוא שיקול בעל חשיבות, אך משקלו היחסי קטן לעומת השיקולים האחרים.
בנסיבות העניין, באיזון בין השיקולים השונים גובר השיקול של טובת הקטין. הנזק שייגרם לו בעקבות ניתוקו מהוריו המאמצים, יחד עם חוסר המסוגלות של ההורים הביולוגים להורות מיוחדת, ובהתחשב בקשר הבריא עם ההורים המאמצים, מביא לכך שטובת הקטין היא השארתו אצל ההורים המאמצים.
בדעת מיעוט טענה השופטת פרוקצ'יה, כי השיקול המכריע הוא "קול הטבע", וכי הנזק שייגרם לקטין בטווח הקצר אינו שקול ליתרונות גידולו אצל הוריו הביולוגים.
בע"מ 377/05, פלונית ופלוני ואח' נגד ההורים הביולוגים ואח'
למדור משפחה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.