האם ניתן לשנות סטאטוס של אדם לאחר מותו? על שאלה זו נדרש השופט גל גוטזגן בבית המשפט לענייני משפחה במחוז תל אביב לענות.
המבקשים, יורשיו של המנוח, פנו לבית המשפט בבקשה לאפשר להם לקבל מענק - נכות מהקרן בה היה המנוח מבוטח בחייו. על פי תנאי הקרן, הזכאות ניתנת לעובד מדינה שפרש לגמלה מוקדמת עקב נכות ובתנאי שהיה העובד בן פחות מ- 60 בתאריך הפרישה.
המנוח, פנה לקרן מספר חודשים לפני פטירתו בבקשה לקבלת מענק נכות, אולם נאמר לו כי לפי תאריך לידתו הרשום, פרישתו לגימלה הייתה מעל 60 שנים. לאור זאת, פנו היורשים לבית המשפט לענייני משפחה בבקשה לתקן את תאריך לידתו של המנוח.
השופט גל גוטזגן, קובע כי שאלת גילו הנכון של אדם כמהוה כשאלה של סטאטוס ולכן קובע כי יש לדון תחילה בשאלה האם ניתן לשנות את הסטאטוס של אדם לאחר מותו.
השופט קובע כי האינטרסים המוגנים הנוגעים לאדם שנפטר הוסדרו בחקיקה או בפרשנות משפטית הנוגעת לזכויות יסוד, אך שינוי גילו של אדם לאחר מותו לא הותר.
"מורם מהאמור לעיל" קובע השופט "כי בקשה לפי חוק קביעת גיל - יכול שתוגש רק במהלך חייו של האדם, אך לא לאחר מותו. שינוי גילו של אדם לאחר שנפטר, במובן זה שיהא גורף, לכל דבר ועניין, כשינוי סטאטוס - אינו ראוי אף מטעמים של מדיניות שיפוטית, שהרי ראוי וחשוב לשמור על יציבות וודאות, תחת לחשוף אנשים וגורמים אחרים לזכויות ולחובות, שלא היו קיימים עם מותו של אותו אדם."
בשולי הדברים, קובע השופט כי הסמכות לדון בזכאותו של המנוח לקבלת מענק נכות נתונה לבית הדין לעבודה.
תמ"ש 7870/02 נדרה מחפוד ואח' נ' היועמ"ש
למדור דיני משפחה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.