בהחלטה נדחה ערר שהגישו יזמית ודיירים בנוגע להחלטת הוועדה המחוזית להגביל הוצאת היתרי בנייה. ועדת המשנה לעררים התרשמה שמתן היתר לבניין העוררים יסכל תכנית התחדשות במתחם כולו
ועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית לתכנון ולבניה דחתה לאחרונה ערר שהגישו חברת ׳אפסילון נוף צמרת בלפור׳ ו-15 דיירים על ההחלטה להקפיא הוצאת היתרי בנייה במתחם בלפור ברמת השרון. היזמית מקדמת הריסה ובנייה מחדש של בניין הדיירים ולטענתה, יש להחריג אותה מהמגבלות שקבעה הוועדה המחוזית. ועדת המשנה קבעה שהבניין הוא חלק אינהרנטי ממתחם שלגביו מקודמת תכנית התחדשות עירונית ולא ניתן להחריג אותו מבלי לפגוע בתכנון.
בערר שהוגש נגד הוועדה המחוזית לתכנון ובניה תל אביב ונגד הוועדה המקומית רמת השרון תקפו היזמית והדיירים את החלטת הוועדה המחוזית מינואר 2021 להגביל את הוצאת היתרי הבנייה ב-״מתחם בלפור״ בשכונת נווה מגן רמת השרון. במתחם נכלל בניין שלגביו מקדמת היזמית פרויקט פינוי בינוי.
מדובר בשכונה המתאפיינת בעיקר בבתים צמודי קרקע. ב-2020 החלה התארגנות של בעלי זכויות שונים במתחם לטובת פרויקט התחדשות עירונית שכונתי. העירייה נרתמה לסייע למארגנים.
בנובמבר 2021 המליצה הוועדה המקומית לוועדה המחוזית לפרסם הגבלות על הוצאת היתרים במתחם. ואכן, בינואר 2022 החליטה הוועדה המחוזית לפרסם הודעה על הגבלת הוצאת היתרי בנייה בשטח התכנית, כולל הבניין של העוררים.
בערר טענה היזמית כי התכנית להתחדשות עירונית במתחם נמצאת בשלבי הכנה ראשונים ויש לדייק ולצמצם את המגבלות באופן שיתיר הוצאת היתרי בנייה שאינם עתידים לסכל את מימוש התכנית.
לטענתה, ספק אם הוועדה המחוזית הייתה מודעת למיזם שלה, ולמעשה היא לא שקלה כראוי במסגרת ההחלטה וקביעת התנאים את העובדה שבמתחם יש מגרש שלגביו מקודמת בקשה להיתר בנייה בשלבי תכנון מתקדמים.
היא הדגישה שהחלקה שלה נמצאת בשולי המתחם והחרגתה לא תסכל את התכנית, ושלא נבחנה ההשקעה העצומה שלה ושל הדיירים בפרויקט.
הוועדה המחוזית טענה כי החלטתה ראויה ונכונה תכנונית. היא הבהירה שלשיטתה מיקום החלקה במרכז התכנית העתידית הוא קריטי לקידום התכנית.
״מובלעת תכנונית״
ועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית לתכנון ולבנייה, בראשות עו״ד מורן בראון, דחתה את הערר.
היא כתבה שהוצאת הבניין מגבולות התכנית תהיה מאולצת ותצריך פשרות תכנוניות ניכרות. כמו כן, החרגת הבניין גם עשויה לסכל בחלקים מסוימים את התכנית, בוודאי ביחס למגרשים הסמוכים.
הוועדה הבהירה כי ביצוע בניין בודד עם פתרונות הגישה והחניה שיצריך יכול להכביד את התכנון הנכון של שורת המבנים באזור.
זאת ועוד, קידום בקשה פרטנית יביא להקמת בניין שעשוי לנצל באופן לא מיטבי את המקרקעין תוך סיכול האפשרות להרחיב דרכים, לאחד מגרשים, לערב שימושים וכיוצא באלה. כל זאת כשמדובר במגרש שנמצא בתווך שבין שני מגרשים שמקודמים במסגרת התכנון הכולל.
״זהו אילוץ תכנוני שעשויות להיות לו משמעויות דרמטיות ואנו מקבלים את עמדת המשיבות בדבר העדיפות הברורה לתכנון המתחמי במקרה זה״, כתבה הוועדה.
היא סיכמה שהפתרון הנכון הוא לשלב כוחות במסגרת התכנון הכולל ולא להפריד את מגרש היזמית והדיירים מיתר המתחם.
לא ניתן צו להוצאות.
להחלטה המלאה בערר מס׳ 26/22
- ב״כ העוררים: עו"ד שרון אבני, עו״ד שירה בירנבאום ואח'
- ב״כ הוועדה המחוזית: יועמ"ש הוועדה המחוזית, עו"ד נחמיה ון דייק
- ב״כ הוועדה המקומית: עו"ד אבי להם
- ב״כ הדיירים התומכים בתכנית: עוה"ד שמואל לכנר ו/או עדי בן אנוש ורדי, נשיץ, ברנדס, אמיר ושות'
עו״ד גיא יקותיאל
עוסק/ת ב-
תמ"א 38
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.