אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חדלות פירעון >> חייב בחדלות פירעון זכה בפיצויים על תאונת עבודה – של מי הכסף?

חייב בחדלות פירעון זכה בפיצויים על תאונת עבודה – של מי הכסף?

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 03/04/2022 15:53:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Scott Graham,Unsplash

עורך דין שהשיג עבור לקוח פיצויים של 257 אלף שקלים גילה שהוא נמצא בחדלות פירעון. במקום שכל הסכום יגיע לנושים, בית המשפט אישר לשחרר חלק משמעותי מהכספים לעורך הדין ולחייב

עובד של רמי לוי ומפעל "עוף ירושלים" שנפגע בתאונת עבודה זכה בפיצויים של כ-257 אלף שקלים מחברת הביטוח של "עוף ירושלים" ובכ-138 אלף שקלים תגמולים מביטוח לאומי, בזכות תביעות שניהל עבורו עו"ד מוסא דקה. אלא שרגע לפני שעוה"ד היה אמור לקבל את כספי הפיצויים, שכללו גם את שכר הטרחה שלו, הודיעה לו חברת הביטוח שהעובד נמצא בחדלות פירעון, וכך הפך עוה"ד לנושה נוסף. לאחרונה, הורתה שופטת בית משפט השלום בבאר שבע איילת ג'רבי, שדנה בתיק חדלות הפירעון, לשחרר חלק משמעותי מהכספים לחייב ולעורך הדין.

עד 2017 אי אפשר היה לעקל פיצויים נזיקיים שנפסקו לחייבים בחדלות פירעון או פשיטת רגל. אבל ב-2017 בית המשפט העליון שינה את ההלכה וקבע כי בהחלט אפשר להעביר חלק גדול מהפיצויים לנושים, לרבות פיצויים עבור אובדן כושר עבודה שמטרתם לשמש כתחליף הכנסה לחייב. 

כלומר, נכון להיום, החלק של הפיצויים עבור פגיעה בכושר עבודה מרגע פתיחת הליכי חדלות הפירעון ועד לרגע שהחייב מקבל הפטר שייכים לקופת הנשייה. החייב זכאי לקבל רק חלק מהפיצויים שנפסקו לו עבור אובדן כושר עבודה בתקופה שלפני תחילת ההליך. 

המקרה הנוכחי עסק בעובד של רמי לוי ומפעל "עוף ירושלים" שנפגע ב-2018 בתאונת עבודה. ב-2019 הוא הגיש באמצעות עו"ד מוסא דקה תביעה בביטוח לאומי ותביעה נוספת נגד המעסיקים שלו וחברת הביטוח "הראל" שביטחה את "עוף ירושלים". 

ביטוח לאומי הכיר בו כנפגע עבודה והוא זכה בתגמולים של 138,315 שקלים. בנוסף, עוה"ד דקה הגיע להסכם פשרה עם "עוף ירושלים" וחברת הביטוח, במסגרתו היה אמור לקבל מהם פיצויים 256,890 שקלים, כולל שכר טרחת עו"ד.

אלא שרגע לפני ש"הראל" הייתה אמורה להעביר לעוה"ד את הפיצויים, היא הודיעה לו שנפתח נגד העובד הליך חדלות פירעון, ומשכך הכספים מעוקלים. 

אפשר לשחרר

בעקבות זאת, הגיש עוה"ד שתי בקשות: האחת, לשחרור שכר הטרחה שלו והשניה, לשחרור חלק מהכספים לחייב.

עו"ד סיון יוספי שמונתה כנאמנת בתיק ועו"ד יפעת איטח טוכטרמן שמייצגת את הממונה על חוק חדלות פירעון, נעתרו והמליצו לבית המשפט לשחרר מכספי הפיצויים שמוחזקים אצל חברת הביטוח 93,898 שקלים לעורך הדין עבור שכר טרחתו בתיקים ו-63,304 שקלים לחייב. בהתאם לכך, מה שיועבר לנושים הוא סכום של 100,712 שקלים בלבד.

בהמלצה הן הסבירו שאפשר לשחרר את רכיב הפיצויים עבור אובדן כושר עבודה לתקופה שחלפה בין יום התאונה לבין מועד החתימה על הסכם הפשרה, מאחר שמדובר בכספים שהגיעו לחייב עוד לפני שנקלע לחדלות פירעון. השופטת איילת ג'רבי קיבלה את ההמלצה בהחלטה שניתנה לאחרונה.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חדלות פירעון באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חדלות פירעון
פושט רגל? כך תגן על הדירה שלך
עו"ד מיכל שחר | צילום: IF PRODUCTION

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ