ע"א 8627/03, לוי אלעזר נ' מדינת ישראל וחברת החשמל לישראל בע"מ
המבקש הגיש תובענה להכרה בתביעה ייצוגית, בהתאם לסעיף 29 לתקנות סד"א, בשם כל צרכני החשמל כנגד הטלת מס נסתר על כלל צרכי החשמל.
בית משפט קמא מחק את הבקשה נוכח הלכת א.ש.ת (ע"א 3126/00), על פיה לא ניתן לבסס בקשה לאישור תובענה ייצוגית על יסוד תקנה 29 לתקנות סדר הדין האזרחי.
בין המשפט העליון דחה את הבקשה לעיכוב ביצוע ההחלטה, הן מן הטעם הדיוני, באשר היה על המבקש להגיש את הבקשה לבית המשפט המחוזי, והן מהטעם המהותי שכן העובדה כי הלכת א.ש.ת. נתונה כיום למבחן ביקורת שיפוטי במסגרת דיון נוסף איננה מצדיקה, על פניה, את התלייתם של הליכים שיפוטיים בבקשות לתובענות ייצוגיות עד להכרעה שיפוטית בדיון הנוסף, אלא אם הדבר נעשה בהסכמת כל הצדדים המתדיינים בענין נתון, הסכמה שלא ניתנה בהליך דנן.
ע"א 8627/03, לוי אלעזר נ' מדינת ישראל וחברת החשמל לישראל בע"מ
למדור משפט מנהלי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.