לפסק הדין בעניין רומי פרץ נגד רואים 6/6 לייזר רפואי ומדעי בע"מ
בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע ,כי הנתבעים אחראים לנזקים קשים ובלתי הפיכים בעיניו של התובע, כתוצאה מביצוע שני ניתוחים לתיקון רוחק ראייה.
ביום 15.07.99 עבר התובע ניתוח לייזר לתיקון ראיה בשתי עיניו. בשל תלונות על פגמים בראייתו לאחר הניתוח, הוחלט לבצע ניתוח נוסף בעינו השמאלית של התובע, לשיפור הראייה. לטענת התובע, מיד לאחר הניתוח המתקן, החל לסבול מפיצול קשה בראייה, ולטענתו ראייתו נחלשה וחש יובש בעיניו.
השופטת נורית אחיטוב קבעה, כי עצם ביצוע הניתוח בתובע, אשר סבל מרוחק ראייה קיצוני, חורג מכל סטנדרט זהירות, בו מצווים הנתבעים, שכן לאור המידע והניסיון הרפואי הדל שהיה קיים במועד הרלבנטי, ניתוחיו של התובע בנתוני רוחק ראייה קיצוניים כפי שהיה לו, היה בהם משום נטילת סיכון ידוע וצפוי.
השופטת קבעה, כי הנתבעים לא עמדו בחובת הגילוי שכן טופס המידע וההסכמה לביצוע הניתוח עליו חתם התובע, אינו מפרט את כלל הסיכונים והסיבוכים האפשריים לניתוח במצבו האישי - הרפואי. למרות זאת, נקבע, כי הפרת חובת הגילוי אינה עולה לכדי מקרה קיצוני בו לא ניתנה הסכמה כלל, ולכן נדחתה טענת התובע לקיומה של עוולת תקיפה.
נפסק, כי התובע זכאי בין היתר לפיצוי בגין אבדן כושר השתכרות בעתיד על בסיס שכר בסך 12,830 ש"ח מיום מתן פסק הדין עד גיל הפנסיה לגברים (67 שנים), וכן לפיצוי בסך 200,000 ש"ח בגין כאב וסבל.
לפסק הדין בעניין רומי פרץ נגד רואים 6/6 לייזר רפואי ומדעי בע"מ
למדור: רשלנות רפואית
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.