אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> מה עדיף לקטין? רישום אביו הביולוגי או רישום אחר שלא יותיר אותו ממזר?

מה עדיף לקטין? רישום אביו הביולוגי או רישום אחר שלא יותיר אותו ממזר?

מאת: מערכת PsakDin | תאריך פרסום : 31/12/2013 17:18:00 | גרסת הדפסה

מאת: עו"ד שני אמרני- זרח

לפסק הדין בעניין פלוני נ' היועמ"ש ואח'

בית המשפט נדרש להכריע בשאלת טובתו של קטין שנולד מחוץ לנישואין. מצד אחד, עומד עקרון אמיתות הרישום וזכותו של הילד לדעת מי הוא אביו הביולוגי ואילו מצד שני עומדת זכותו של הילד שלא להיחשב כממזר.

בני זוג שהתגרשו, פנו לבית המשפט לענייני משפחה בבקשה למחוק את רישומו של הגבר כאבי בנה של האשה. השניים הפנו את בית המשפט לפרוטוקול הגירושין שלהם, בו צוין מפורשות כי לשניים אין ילדים וזאת על אף שהאישה הרתה בתקופת נישואיהם.

בית המשפט דחה את הבקשה, בנימוק לפיו השארת הרישום על כנו משקפת את טובת הקטין, שכן השינוי המבוקש עלול להפוך את הילד לממזר.

הגבר סירב להשלים עם קביעת בית המשפט וערער לבית המשפט המחוזי, בטענה שאין חולק על כך שהוא אינו אבי הקטין. לדבריו, זהותו של האב הביולוגי ידועה והאם אף אינה מתכחשת לכך. הוא הוסיף כי היה על בית המשפט להפנות את הצדדים לביצוע בדיקת אבהות, במיוחד לאור העובדה שהאם לא התנגדה לבדיקה שכזאת.

חשש ממזרות

השופטים ישעיהו שנלר, ד"ר קובי ורדי וחגי ברנר קבעו, בהתאם לעמדת נשיא בית הדין הרבני הגדול שדן בגירושיי בני הזוג, שאין להורות על בדיקת אבהות. עם זאת, נקבע כי ניתן לדון בשאלת האבהות של המערער באמצעות כלי משפטי אחר: 'מדרג הראיות'.

על פי המדרג, יעבוד בית המשפט בשלבים, כאשר בכל שלב ושלב תעמוד לנגד עיניו טובתו של הקטין. בשלב הראשון, יוצגו ראיות הקשורות עם מצבו של הילד, לרבות קשריו האישיים עם כל אחד מהמעורבים. בשלב השני, יתכן ויבדקו הנסיבות אשר הובילו להולדת הילד, ובשלב השלישי והאחרון תוכרע השאלה האם יש מקום לעריכת בדיקה רפואית.

השופטים ביקשו להסב את תשומת הלב לעובדה, שהמערער וגרושתו לא טרחו לצרף את עמדת מי שלטענתם הוא אביו הביולוגי של הקטין או את התשתית העובדתית בעניין נסיבות לידת הקטין ולא עשו את שביכולתם על מנת למזער את סיכויו להיחשב כממזר. על כן, קבעו, לא ניתן להתיר את שינוי הרישום.

על אף כל אלה, ומתוך הצורך בבירור טובתו האמתית של הקטין, בוטל פסק הדין של בית המשפט לענייני משפחה ובני הזוג התבקשו להגיש תביעה מתוקנת, אליה יצורף האב הנטען להיות הביולוגי.

לא ניתן צו להוצאות.

לפסק הדין בעניין פלוני נ' היועמ"ש ואח'

* הכותבת הינה עו"ד העוסקת בין היתר בתחום דיני המשפחה.

**המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמור.

למדור: דיני משפחה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
משפחה במשבר: גישור וגירושין בצל הקורונה
גילה עיני, עורכת דין ומגשרת

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ