בג"ץ, השופטת א' פרוקצ'יה, דחה לאחרונה את עתירתו של אריה לוי, מנהל להקת ריקודים ברזילאית, כנגד התנגדות שרות התעסוקה להעניק היתרי כניסה ושהייה לרקדניות ברזילאיות.
סמכות שר הפנים במתן היתרי שהייה לעובדים זרים הנה סמכות המתאפיינת בשיקול דעת רחב ביותר, אך אם זאת כפופה לאמות המידה של כללי המשפט המנהלי: סבירות, מידתיות, ותום לב. כן עליה לנהוג בשוויון, וללא אפלייה ושרירות. בהפעלת הסמכות, נקודת המוצא היא כי בראש וראשונה יש לחתור למציאת מקורות תעסוקה לתושבי ישראל ורק בלית ברירה יינתן היתר להעסקה מוגבלת ומותנית של תושב חוץ, על פי רוב כאשר מדובר בצרכי מומחיות מיוחדת או נחיצות מיוחדת.
ביהמ"ש ציין כי קיומה של להקת פולקלור ברזילאית אכן מחייבת צרכי מומחיות מיוחדת- מקום בו העסקתן או הכשרתן של רקדניות ישראליות לא תניב את התוצאה הראויה, אך אם זאת קבע כי בהעסקתה של רקדנית ברזילאית ללא היתר שהייה, הפר העותר את תנאי ההיתר, עניין המהווה כשלעצמו עילה לדחיית העתירה (סעיף 34(ב) לחוק שירות התעסוקה).
כאמור דחה ביהמ"ש את העתירה בקובעו כי החלטת המשיבים למתן היתרים מבוססת על מידת האמון שניתן לרחוש לבעל ההיתר כי יקיים את תנאיו, ועל כן התנגדותם לעותר - סבירה.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.