לפסק הדין בעניין אשר עמי-עד נגד זוהיר בכריה
בית הדין הארצי לעבודה דחה את ערעורו של עו"ד, אשר העסיק מתמחה , וזאת מבלי ששלם לו את שכרו וזכויותיו, בגין תקופת עבודתו. בית הדין האזורי קבל את מרבית תביעתו של המתמחה, וחייב את המעסיק-המערער בתשלום שכרו וזכויותיו.
בערעור, טען המעסיק כי המתמחה ויתר במפורש ו/או מכללא הן במהלך עבודתו ובמיוחד לאחר סיומה על כל תשלום מטעמו.
השופטת נילי ארד קבעה, כי בסעיף 12 לחוק שכר מינימום, שהוא חוק קוגנטי, נקבע מפורשות כי "זכותו של עובד, לפי חוק זה, אינה ניתנת להתניה או לויתור". לדבריה, החוק נועד למנוע ניצול קבוצות עובדים, כגון מתמחים, "להגן על העובד מפני עצמו", וכן ולמנוע מקרים בהם יסכים עובד לעבוד ללא שכר בגלל שהוא זקוק למאמן.
לפיכך נקבע, כי לא יתקבל "ויתור" עובד על שכרו ועל זכויותיו הקוגנטיות, וזאת בין אם "הוויתור" המיוחס לעובד נעשה לפני תחילת ההתמחות, במהלך תקופת ההתמחות, ולאחריה; בין אם היה "ויתור" במפורש במסמך בכתב, או מכללא; ובין אם "נלמד הוויתור" מנסיבות המקרה, כגון: שהעובד לא הלין על אי תשלום השכר, או הסכין עם תשלום שכר חלקי פחות משכר המינימום.
- ב"כ המערער: בעצמו, עו"ד אשר עמי-עד
- ב"כ המשיב: עו"ד עומר חיאדרה
לפסק הדין בעניין אשר עמי-עד נגד זוהיר בכריה
למדור עבודה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.