לפסק הדין בעניין מחולה המרכז למחול בע"מ נגד כהן
האם קיימת זכות יוצרים בריקוד ? מי הוא בעל זכות היוצרים בריקוד, הכוריאוגרף או בית הספר למחול במסגרתו הוא נוצר?
הנתבע, חנן כהן, שימש כמורה בבית הספר מחולה (התובע), ולאחר מכן הקים סטודיו פרטי למחול בשם "אורות הבמה". התובעים טענו, כי הנתבע הפר את זכות היוצרים שלהם במספר ריקודים אשר נוצרו על ידי מורים במחולה, בעת שעבדו במחולה ובעבור להקות מחולה.
הדין החל במקרה דנן, הינו חוק זכות יוצרים הקודם לעניין שאלת ההפרה ושאלת בעלות המעביד ביצירה של עובדו. הדין החל באשר לסעיף ההגדרות הינו הדין החדש.
בית המשפט המחוזי בירושלים קבע, כי ניתן לרכוש זכויות יוצרים ביצירת מחול, וכי לצורך זה, יש לבחון בתחילה את היצירה בכללותה ולקבוע האם ראויה היא להיקרא יצירה דרמטית, ולאחר מכן לבחון את אלמנט היצירתיות והמקוריות לאור שילוב התנועות, יחד עם יתר המרכיבים הדרמטיים.
השופט יוסף שפירא קבע, כי במקרה הנדון לא קיים הסכם, לפיו זכות היוצרים ביצירה כוריאוגרפית אשר נוצרה תוך כדי עבודתו של יוצר אצל מעבידו, שייכת ליוצר. לאור זאת, נקבע, כי הנתבע הפר את זכויות היצרים של התובעים בחלק מהיצירות הנטענות. התביעה נדחתה לגבי חלקן האחר של היצירות, באשר נקבע כי לגבי אחת ממנה, זכות היוצרים הינה בבעלות היוצר, ולגבי השנייה, ההפרה לא הוכחה.
לפסק הדין בעניין מחולה המרכז למחול בע"מ נגד כהן
למדור: תקשורת וקניין רוחני
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.