לפסק הדין בעניין יוהנס למה באיו נגד משרד הפנים
העותר, שהוכר כפליט ע"י משרד הפנים, ביקש שבת זוגו, אזרחית ליכטנשטיין, תקבל מעמד בישראל. ביהמ"ש המחוזי בירושלים אישר קבלת מעמד זמני.
העותר, יליד אתיופיה המתגורר בישראל מזה 11 שנים, הוכר כפליט ע"י שר הפנים ולפיכך בעל מעמד של תושב ארעי בישראל. העותרת, בת זוגו, שהינה אזרחית ליכטנשטיין החיה עימו, הגישה בקשה למעמד בישראל מכוח זוגיותם. בקשתה נדחתה בשל "חשש להשתקעות".
בת הזוג טענה כי היא זכאית לקבל מעמד בישראל, כל עוד בן זוגה נהנה ממעמדו כפליט, בהתאם לנוהל הטיפול במבקשי מקלט מדיני בישראל על פי הוראות האמנה הבינלאומית בדבר מעמדם של פליטים.
מנגד טען משרד הפנים כי העיקרון העומד בבסיס האפשרות הניתנת לפליט לבקש מעמד עבור בני משפחתו, היא למנוע את הפרדתם. אולם, מכיוון שבני הזוג אינם בני משפחה ולכן אינם עונים על ההגדרה, החלטתו לשלול את קבלת האשרה ראויה.
סגנית נשיא ביהמ"ש, השופטת יהודית צור, קבעה כי אין להגביל את ההכרה בבן זוגו של פליט רק לאותה עת בה הוכר מעמדו. לדברי השופטת, על מדינה המכירה באדם כפליט מוטלת חובה לאפשר לו, בהיעדר מניעה פלילית או ביטחונית, לממש את זכותו לחיי משפחה בישראל. לפיכך, יש לאפשר הכרה בבת הזוג במשך כל תקופת שהות הפליט בארץ.
• ב"כ העותרים: עו"ד ענת בן דור, עו"ד יובל לבנת
• ב"כ המשיבים: פרקליטות מחוז ירושלים
לפסק הדין בעניין יוהנס למה באיו נגד משרד הפנים
למדור: חוקתי ומנהלי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.