המשיבות, מגדל ליסינג בע"מ ומעוז חברה לביטוח בע"מ, הינן חברות למימון. המבקשת מיכאלי לריסה חתמה עם המשיבות הסכם ליסינג בעוד שהמבקשים מיכאלי דוד ובונר משה ערבו בחתימתם.
לימים, המבקשת לא עמדה בתשלומים בגין ההלוואה והמשיבות פתחו בהליכים למימוש המשכון הרשום לטובתן על הרכב.
הרכב נתפס ע"י כונס הנכסים ונמכר על ידו. אך עוד בטרם נמכר ניתנה למבקשת ההזדמנות לרכוש את הרכב בעצמה.
טענתם המרכזית של המבקשים היתה, למעשה, כי לאחר שנתפס הרכב במסגרת הליכי המימוש, הגיעו למשרד כונס הנכסים עם קונה פוטנצאלי לרכב, ואולם, זה סירב לקבלם ואף גירשם ממשרדו. מעשהו זה של כונס הנכסים גרם לכך שבמקום שתתקבל תמורה ריאלית לרכב במחיר סביר, הרכב נמכר במסגרת הליכי ההוצל"פ במחיר הנמוך ממילא משווי השוק, ובניכוי הוצאות הכינוס ושכ"ט כונס, התקבלה תמורה "נטו" נמוכה אף יותר.
רשם בית משפט השלום ראשון לציון, רפי ארניה, קבע כי נושה חייב בחובות זהירות בעת מימוש משכון. עוד קבע כי אם החייב יוזם הצעה של צד ג' לכונס הנכסים לרכישת הנכס נשוא המשכון, הצעה שהיא סבירה וריאלית, ועולה בקנה אחד עם שווי השוק של הנכס על כונס הנכסים לאפשר את ביצוע העיסקה ולחסוך בכך את מכירתו באמצעות הליכי ההוצל"פ.
בש"א 3002/01 מיכאלי לריסה ואח' נ' מגדל ליסינג בע"מ ואח'
למדור דיני בנקאות, שטרות והוצל"פ
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין