אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חוקתי ומנהלי >> השר נאמן בכנס השני של ועד מחוז ת"א: היום לא הייתי עובר את בחינות הלשכה

השר נאמן בכנס השני של ועד מחוז ת"א: היום לא הייתי עובר את בחינות הלשכה

מאת: ניצן בן הלוי-ארביב, עו"ד | תאריך פרסום : 12/05/2011 13:48:00 | גרסת הדפסה

לצפייה במושב הפתיחה החגיגי בנושא משפט וכלכלה

מושב הפתיחה החגיגי של הכנס המרכזי של ועד מחוז ת"א והמרכז עסק בסוגיית הצפת מקצוע עריכת הדין, בבעיית הסחבת במערכת המשפט ובשאלת התערבותו של ביהמ"ש העליון בסוגיות תקציביות. רק שיתוף פעולה של כל הגורמים יביא לשיפור במצב, הסכימו כל חברי הפאנל.

המושב, בהנחייתו של העיתונאי נחמיה שטרסלר ובהשתתפותם של נשיאת ביהמ"ש המחוזי בת"א דבורה ברלינר, שר המשפטים הפרופ' יעקב נאמן, עוה"ד יצחק מולכו ואמיר חן ומנכ"ל "פסגות" רונן טוב, נפתח בדברי ברכה של יו"ר ועד המחוז, עו"ד דורון ברזילי, שהתבטא בחריפות בנושא הצפת המקצוע, שהפך, לדבריו, ל"תחביב לאומי" ועלולה להביא לאסון כלכלי. ברוח דומה התבטא גם הפרופ' נאמן בדברי הברכה שנשא, כשהתייחס להכשרתם החסרה של עורכי הדין שגורמת לירידה ברמת המקצוע, וכן לכך שבחינות הלשכה אינן בוחנות כראוי את ההתאמה למקצוע. כן התייחס הפרופ' נאמן להתמשכות ההליכים הגורמת לעינוי דין כשלדבריו, חוק בוררות חובה הוא אחד המתווים לפתרון.

השופטת ברלינר: "לא על כל תיק צריך לכרות יער גשם"

את המושב פתח נחמיה שטרסלר בפנייה לשופטת ברלינר בשאלה מי אשם בבעיית הסחבת בבתי המשפט, ובתגובה השיבה השופטת ש"כולם אשמים". לדבריה, נעשים מאמצים גדולים להתגבר על הבעיה, החל בהטלת אגרות והוצאות, דרך התמקצעות שופטים ועד קיצור הדיונים והניירת המוגשת. בתשובה לשאלתו של שטרסלר מדוע לא לקבוע שפסקי דין יהיו עד 10 עמודים, הסכימה השופטת כי ניתן לקצר את פסקי הדין, אך ציינה כי פסק דין קצר מדי יהווה בעיה בערעור.

עו"ד אמיר חן: "בתי המשפט הפכו לערי מקלט לחייבים"

עו"ד אמיר חן התייחס לשאלת השפעת התארכות הדיונים על מחירי הדיור- הבעיה לא מסתיימת בפס"ד, נאמר, אח"כ יש ערעור והליכי אכיפה ארוכים. חלק אינטגרלי מקבלת היתר בניה הוא התמודדות עם עתירה מנהלית שמביאים לפשרות יקרות, ואם הדבר מקטין את ההיצע, בהכרח יש לכך השפעה על מחירי הדיור. לטענתו של עו"ד חן הפתרון הוא כספי, של העלאת האגרות והוצאות המשפט.

לסוגייה התייחס גם הפרופ' נאמן בהתייחסותו לסחבת כ"מחלה לאומית". לטענתו, האגרות הן לא פתרון שכן הן מהוות חסמים לקבוצות חלשות. עוד הוסיף השר, כי גם הוספת שופטים אינה פתרון ועיקר הבעיה ב"משפטיזציה", כאשר כל סוגייה מגיעה לבתי המשפט.

עו"ד יצחק מולכו: "לא הכל במערכת המשפט ראוי לביקורת"

עו"ד מולכו הציג את ההליכים שהתנהלו לאחר פרשת חפציבה כדוגמה להתמודדות חיובית של מערכת המשפט עם סוגייה סבוכה, ביעילות שהשפיעה לטובה על המערכת הכלכלית כולה. לדבריו, יש להקיש ממאפייניו של ביהמ"ש לחדלות פירעון, המוסמך להפעיל "ארגז כלים" מיוחד ולטפל בכלל הבעיה בזמן קצר.

התערבות בג"ץ בעניינים בעלי השלכות כלכליות-תקציביות:

השופטת ברלינר טענה כי מעטים הם המקרים בהם התערב בית המשפט בפועל. עו"ד חן הסכים כי על בג"ץ להימנע מהתערבות כאשר אין בפניו את התמונה הכלכלית הכוללת, אך אין למנוע ממנו זאת בחקיקה. לסיכום טען השר נאמן, כי היעדר תקציב הוא אינו נימוק. בג"ץ עוסק בפרשנות הנכונה של החוק והשופט חייב לדון בעניין המובא בפניו אם יש או אין לכך תקציב. "מי שצריך לדאוג לתקציב זה משרד האוצר והכנסת ולא בתי המשפט", סיכם השר.

לצפייה במושב הפתיחה החגיגי בנושא משפט וכלכלה

למדור: חוקתי ומנהלי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חוקתי ומנהלי באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חוקתי ומנהלי
מדריך מקוצר לזוגות מעורבים
עו"ד מירי נחשונוב, צילום: סטודיו גומות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ