ע"א 9014/03 גרינפלד נגד לסר
פסק הדין בעניין ע"א 3051/98 דרין נ' דיסקונט השקעות ואח', קבע כי ככלל, הנזק שנגרם לבעל מניות עקב עסקה בה נמכר נכס רווחי של החברה במחיר הפסד, הינו נזק משני לזה של החברה, ולפיכך עילת התביעה, הינה של החברה בלבד, ובעל המניות רשאי להגיש תביעה נגזרת ע"פ סעיפי 194-198 לחוק החברות . עם זאת, נקבע כי ייתכנו חריגים לכלל זה, כאשר לבעל המניות נגרם נזק עצמאי שאינו תלוי בנזק שספגה החברה.
בית המשפט העליון קבע, כי חומרת המעשים המיוחסים לנושאי משרה בחברה, אשר גרמו לנזק, אינם מצדיקים סטייה מן הכלל, לפיו על בעל המניות לנקוט במסלול התביעה הנגזרת.
הנשיא (בדימ') ברק בחן את השפעת היותה של החברה חדלות פירעון או בהליכי פירוק על הכלל הדורש נזק אישי לבעל המניות, כתנאי להגשת תביעה אישית, שכן במצבי פירוק, לא ניתן להגיש תביעה נגזרת בשם החברה. נקבע, כי עצם העובדה שהחברה נמצאת בהליכי פירוק או במצב של חדלות פירעון, אינה מצדיקה הקמת מסלול של תביעה אישית בהעדר נזק אישי לבעל המניות.
לעניין טענת בעל המניות במקרה דנן, כי קיימת עילת תביעה אישית בגין קיפוח, עקב מכירת השליטה בחברה לקונה חיצוני באופן שהעשיר בצורה בלתי הוגנת את בעלי מניות השליטה, נקבע כי גם אם במקרים חריגים עשויה לקום במקרה מעין זה עילת תביעה אישית, הרי שבמקרה הנדון לא הוכח קיפוח היוצר עילת תביעה אישית.
ע"א 9014/03 גרינפלד נגד לסר
למדור: תאגידים
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.