אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> רשלנות רפואית >> הפסיכיאטרית המליצה על טיפול תרופתי, ההורים סירבו - וביהמ"ש?

הפסיכיאטרית המליצה על טיפול תרופתי, ההורים סירבו - וביהמ"ש?

מאת: שניר זהבי | תאריך פרסום : 29/05/2013 17:42:00 | גרסת הדפסה

ידיעה בלעדית של פסקדין, שפורסמה גם ב  

לפסק הדין בעניין פלונים נ' המחלקה לשירותים חברתיים

מעשה בקטין כבן 13.5, בן להורים גרושים, שהוצא ממשמורת הוריו , ונמצא כיום בפנימייה טיפולית. בטענה שמצבו הנפשי החמיר, המליצה הפסיכיאטרית המטפלת בו על טיפול תרופתי, אך ההורים סרבו. מה קבע ביהמ"ש?

עמדת ההורים, אשר מחו על בקשת הפסיכיאטרית המטפלת בבנם הקטין מזה כשנתיים וחצי בפנימייה בה הוא שוהה, כי יש לתת לו טיפול תרופתי פסיכיאטרי, נדחתה על-ידי בית המשפט לנוער בתל אביב.

השופטת מיכל קפלן-רוקמן, אשר אימצה את חוות דעתה של הפסיכיאטרית, ציינה בהחלטתה כי התרשמה מהיכרותה המעמיקה של הפסיכיאטרית עם הקטין, ומדאגתה הכנה למצבו, שעלול להידרדר בהעדר טיפול תרופתי. על כן, הורתה על מתן טיפול תרופתי פסיכיאטרי ב"ריספרדל" - תרופה אנטי פסיכוטית לטיפול בסכיזופרניה ובהפרעה דו-קוטבית.

בערעור שהגישו לבית המשפט המחוזי בתל אביב על ההחלטה, התנגדו הורי הקטין להמלצות הפסיכיאטרית. הם טענו, כי לא היה מקום להעדיפה על-פני חוות דעתו של הפסיכיאטר מטעמם, אשר אינו תומך במתן הטיפול.

עו"ד מרי סבג-שמש, שייצגה את הקטין, טענה שהחלטת בית משפט השלום, שניתנה לאחר חקירת הפסיכיאטרים, נועדה לעצור הידרדרות במצבו הנפשי המעורער של הקטין ותואמת את טובתו.

לדעתה הצטרף היועמ"ש, שהפנה לטבלת אירועי חיים של הקטין המלמדת על החמרה נמשכת במצבו.

ההורים מתעלמים מטובת הקטין

השופט יהושע גייפמן דחה את טענות ההורים. לדבריו, הפסיכיאטר מטעמם בדק את הקטין בדיקה מצומצמת בלבד, אשר האם, שמתנגדת לטיפול התרופתי, נכחה בחלקה, מה שיכול היה להשפיע על שיקול דעתו. עוד נקבע, כי הבדיקה לא כללה עיון בתיעוד הטיפול שקיבל הקטין בפנימייה, ויתרה מזו, הפסיכיאטר מטעם ההורים, אף ציין כי אין פסול במתן הטיפול התרופתי, בכפוף להסכמתם.

בין היתר, נסמך השופט על עדותה של הפסיכיאטרית המטפלת בקטין, אשר סיפרה כי אמו של הקטין מסרבת באופן כללי למתן תרופות, וכך בעבר אף סירבה שיתנו לקטין אקמול בזמן שקדח מחום.

לבסוף ציין השופט, כי במקרה זה, בו התנגדות ההורים השפיעה מאד על הקטין, ישנה חשיבות רבה להתערבות בית המשפט, כיוון שהתנהגות ההורים אינה עולה בקנה אחד עם טובתו.

לפיכך, נדחה ערעורם של הורי הקטין וניתן צו למתן טיפול תרופתי פסיכיאטרי לקטין. עם זאת, הגביל השופט את הצו ל- 3 חודשים, וקבע כי בתום תקופה זו על בית המשפט לנוער לבחון מחדש את הסוגיה, במטרה להתאים את הטיפול למצבו העדכני של הקטין.

לא תמיד יעדיף ביהמ"ש את  עמדת ההורים

"מדובר במקרה מצער של קטין עם בעיות נפשיות והפרעות חמורות, אומר עו"ד צבי טהורי, העוסק בתחום המשפחה. "אמנם, נטיית הלב היא תמיד להעדיף את רצון ההורים על פני רצון רשויות הרווחה, אולם בתי המשפט סברו אחרת. מכאן יוצא, שהורים צריכים לקחת בחשבון, שלא תמיד יבחר בית המשפט להעדיף את עמדתם, כהורי הילד, גם כשמדובר בהחלטה כה גורלית בענייני בריאות הנפש של ילדיהם".

 

  • ב"כ המערערים: עו"ד יוסי נקר
  • ב"כ המשיבים: עו"ד איריס עמרמי, עו"ד מרי סבג- שמש

לפסק הדין בעניין פלונים נ' המחלקה לשירותים חברתיים

למדור: רפואה ומשפט

אתר המשפט הישראלי פסקדין

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום רשלנות רפואית באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום רשלנות רפואית
רשלנות רפואית בניתוח: מה חשוב לדעת?
עו"ד גיל קלופשטוק (צילום: אביתר קלופשטוק)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ