אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> תעבורה >> המדריך המלא לנהג שנעצר על ידי שוטר

המדריך המלא לנהג שנעצר על ידי שוטר

מאת: עו"ד חזי כהן | תאריך פרסום : 29/08/2018 19:04:00 | גרסת הדפסה

עורך דין תעבורה, המדריך המלא לנהג שנעצר על ידי שוטרעו"ד חזי כהן

כמעט כל נהג מכיר את הרגע המלחיץ שבו שוטר מסמן או כורז לעצור בצד. מה שלא כולם יודעים הוא שהפעולות שתעשו (וגם אלו שלא) מרגע עצירת הרכב ועד לסיום המפגש עם השוטר, יכולות להציל את המצב. קבלו חמישה כללים בסיסיים להתנהגות נכונה מול שוטר תנועה: 

שוטר סימן לי לעצור, מה לעשות?

למעשה אין כאן שאלה, במצבים מעין אלה ההמלצה היא ברורה וחד משמעית – לעצור.
במידה שלא תעצרו השוטר לא יוותר, אלא יפתח במרדף אחריכם. אם השוטר יתרשם ש"עצמתם עיניים" ולא עצרתם בכוונה, תהיו צפויים לקבל הזמנה לדין בעבירה חמורה של אי ציות להוראות שוטר, שבצידה ענישה מחמירה ומשמעותית.

לא פעם ניתן לראות תיקים שבהם שוטר ביקש לעצור רכב לצורך רישום דו"ח על עבירה קלה יחסית, אך עקב כך שהנהג "לא שם לב" ולא עצר – הנושא הפך מקנס נמוך לכתב אישום חמור בבית משפט לתעבורה בגין אי ציות להוראות שוטר.

אל תתנצלו

טעות נפוצה של נהגים היא לנסות להסביר לשוטר מה קרה ולהתנצל, בתקווה שיוותר על רישום הדו"ח. חשוב להבין ולזכור שהשוטר מבצע פעולת אכיפה והוא מבקש את תגובתכם בכדי לתעד אותה אחר כך בדו"ח. תגובה כמו "לא שמתי לב, אני מצטער" – תיחשב כהודאה בביצוע העבירה ותקשה על ההתמודדות בבית המשפט.

ההמלצה היא כזאת: אם לא ביצעתם את העבירה, מסרו זאת לשוטר ודאגו כי תגובתכם תירשם. בכל מקרה אחר – המעיטו בדיבור. כל מילה שתאמרו יכולה לשמש כראיה שתסבך אתכם בהמשך.

תעדו הכל

השוטר שעצר אתכם טוען שביצעתם עבירה אבל אתם בטוחים שהוא טועה. מבחינה משפטית ישנה חשיבות עצומה לתיעוד שסמוך למועד ביצוע העבירה. לכן, אם יש לכם ראיה שיכולה לשמש לזכותכם פשוט צלמו, הקליטו ותעדו אותה. התיעוד יעמוד לזכותכם בהמשך.

לדוגמא, אם השוטר טוען שלא עצרתם בעצור ואתם סבורים שממקום עמידתו הוא בכלל לא יכול היה לראות את קו העצירה, צלמו את מקום עמידת השוטר ואת שדה הראיה ממנו, כך שניתן יהיה לבסס את הטענה בבית המשפט.

רגע, אל תמהרו לחתום על הדו"ח ולנסוע

השוטר סיים לרשום את הדו"ח וביקש שתחתמו. הוא אפילו הסביר שהחתימה לא מעידה על הסכמתכם עם האמור בו, והיא רק על מנת לאשר את קבלתו. האם לחתום?

חשוב והכרחי לקרוא את הדו"ח היטב לפני שחותמים עליו. במידה שהשוטר לא ציין פרטים חיוניים או לא דייק מומלץ שלא לחתום, ולרשום משהו בסגנון "מסרב לחתום כי מה שנרשם הוא לא מה שנאמר והתרחש". כשהעניין יתברר בבית המשפט, העובדה שכבר במועד עריכת הדו"ח לא הסכמתם עם הדברים ומשכך לא חתמתם, תחזק את טענותיכם.

לעומת זאת, במידה שהרשום בדו"ח משקף נכונה את מה שאירע – אין בעיה לחתום שקיבלתם אותו.

פנו לעורך דין עוד במקום העבירה

עבודת האכיפה של השוטר היא למעשה שלב איסוף ראיות לקראת הליך משפטי שעתיד להתרחש בהמשך. עורך דין לדיני תעבורה יכול בשיחה טלפונית קצרה להנחות אתכם כיצד לפעול מול השוטר, ולהגביר באופן משמעותי את הסיכויים להצלחת ההליך המשפטי.

 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום תעבורה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום תעבורה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ