הצעת החוק של ח"כ ענת מאור ושל השר דני רווה, אשר יזמו את החוק, בתהליכי הגשה לקריאה ראשונה. ועדת העבודה, הרווחה והבריאות החלה לדון בהצעה אשר לפיה לשחרור אדם שטען לאי שפיות זמנית בעת ביצוע העבירה יידרש אישור בית משפט וכמו כן אישפוז בבית חולים לחולי נפש עקב כך.
ח"כ ענת מאור טוענת כי אותו גורם אשר אישר את ביצוע המעשה תחת "אי שפיות זמנית" הוא אותו גורם שעליו לשחררו מבית החולים או המאסר.
ההחלטה גורמת לכפיפות הועדה הפסיכיאטרית המוסמכת לשחרר, או להוציא לחופשה, אדם אשר הכיר בטענתו לאי שפיות זמנית לאישור בית המשפט.
עו"ד שרונה עבר-הדני, נציגת משרד הבריאות, ציינה כי יש פתרון אשר נקבע על ידי המחוקק: בית המשפט אמור להורות על טיפול, שבסיומו יחודש ההליך הפלילי. הוועדה הפסיכיאטרית המחוזית, המאשרת חופשות ושחרורים, מורכבת ממשפטן שהינו יו"ר הוועדה, ושני רופאים פסיכיאטרים. עו"ד עבר הדני הדגישה כי השהייה בבית החולים אינה מהווה ענישה, אלא חלק מהטיפול, ולכן אין מקום כי בית המשפט הוא זה שיהיה מוסמך להחליט על סיומה.
בתגובה אמר מ"מ יו"ר הוועדה ח"כ יאיר פרץ, כי משתמע שבפועל רוח הצעת החוק מיושמת כבר כיום: הוא הציע לח"כ מאור, שקיבלה את הצעתו, להיפגש לפני הדיון הבא עם יהודית קרפ, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, הבוחנת בימים אלו את המודלים הקיימים בעולם בסוגייה זו.
למדור פלילי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www,PsakDin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.