לפסק הדין בעניין אריה דרעי נגד מנהל הבחירות לעיריית ירושלים
בית המשפט המחוזי בירושלים קבע, כי אריה דרעי לא יוכל להציע את מועמדותו לראשות עיריית ירושלים בבחירות העתידות להיערך ביום 11.11.08, כיוון שטרם חלפו 7 שנים מיום שסיים לשאת את עונש המאסר בפועל אשר הוטל עליו.
סעיף 7(ב) לחוק הרשויות המקומיות (בחירות) קובע, כי מי שנידון בפסק דין סופי לעונש מאסר בפועל, לתקופה העולה על שלושה חודשים, וביום הגשת רשימת המועמדים טרם עברו שבע שנים מהיום שגמר לשאת את עונש המאסר בפועל, אינו זכאי להיכלל ברשימת מועמדים ולהיבחר כחבר המועצה, אלא אם כן קבע יושב ראש ועדת הבחירות המרכזית כי אין עם העבירה שבה הורשע, בנסיבות הענין, משום קלון.
מאז מועד שחרורו של העותר ועד ליום הגשת רשימת המועמדים יעברו שש שנים ושלושה חודשים בלבד.
השופט משה סובל קבע, כי סעיף 7(ב) לחוק הבחירות קובע תנאי כשירות בעל תחולה אקטיבית מותרת, ולא אמצעי ענישה בעל תחולה רטרוספקטיבית אסורה, ובכל מקרה, גם אילו היה מקום לראות באיסור ההיבחרות חלק מאמצעי הענישה של ההליך הפלילי, החלתו על העותר לא הייתה נגועה בהחלה למפרע של נורמה עונשית, שכן במועד בו קיבל העותר מוועדת השחרורים את הרישיון לשחרור על-תנאי, סעיף 7(ב) לחוק הבחירות כבר עמד בתוקף.
השופט ציין, כי תקופת המינימום הקבועה בחוק, מבטאת את השקפת החברה בנדון, המבקשת לשמור על ריחוק זמן הולם בין תום ריצוי העונש לבין הליך הבחירות בו נוטל חלק מי שנשא את העונש.
לפסק הדין בעניין אריה דרעי נגד מנהל הבחירות לעיריית ירושלים
למדור: חוקתי ומנהלי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.